Magazin

Vikend putovanje za 70 Beograđana pretvorilo se u pakao: “Policajac je rekao da to nije doživeo 20 godina”

autobus
FOTO: SHUTTERSTOCK

Gotovo 70 Beograđana provelo je prošle nedelje besanu noć na srpskoj granici prema Hrvatskoj, nakon što im se vikend putovanje pretvorilo u pakao i to samo zbog jedne neplaćene kazne vozača autobusa. Umesto da turistička tura po Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji uveliko počne, završili su na obližnjoj pumpi i tamo proveli celu noć.

Loreda Postić iz Beograda radovala se vikend putovanju po zemljama u okruženju. Bilo je u planu da obiđu Ljubljanu, Bled, Trst, Umag… Međutim, ona od granice nije odmakla.

– Išli smo preko agencije ‘Travelland’, a aranžman je bio veoma povoljan. Nas 70 putnika krenulo je u 23 sata, kako je bilo i planirano – priča Loreda za Nova.rs.

Sve je proticalo u najboljem redu do dolaska na srpsku granicu sa Hrvatskom. Naša sagovornica navodi da su vozač i vođa puta otišli da prijave grupu, kako procedura predviđa. Bilo je čudno što ih nije bilo čak 40 minuta.

– A onda su se vratili sa policijom. Saznali smo da vozač nije platio neku kaznu, a pominjali su prekršajnog sudiju i izvršitelja. Ispostavilo se da je imao zabranu napuštanja zemlje. Komandir policije je rekao da 20 godina nije doživeo takvu situaciju da ceo autobus bude blokiran zbog jednog vozača – kaže Loreda.

Ona dalje navodi da kada je postalo jasno da u skorije vreme neće moći dalje policija je putnike sprovela do prve najbliže pumpe.

– Pod rotacijama smo sprovedeni do prve pumpe, koja je udaljena 10 kilometara. Cele noć su tražili zamenskog vozača, drugi autobus, putni nalog… – priča sagovornica.

Tražili su da ih autobus kojim su došli vrati do kuće, ali im je rečeno da se čeka agencija. Međutim, sve je dodatno iskomplikovao i problem sa samim vozilom.

– Od pola jedan noću do pola devet ujutru svi smo bili na benzinskoj pumpi. Kad je rešen problem sa vozačem, pošto su poslali zamenu, nastao je novi. Autobus kojim smo došli iz Beograda nije mogao ni da se upali, pa su i to rešavali. Bio je očito neispravan. Vozač inače nije hteo ni da gasi autobus, pod izgovorom da bi putnicima bilo hladno. A zapravo, ako ga ugasi, ne bi mogao normalno da ga upali – ispričala je Loreda.

Na kraju je i taj problem bio rešen, ali je deo putnika, njih dvadesetak, ipak odlučilo da se vrati za Beograd.

Taksi do Beograda košta ko spa putovanje

Sagovornica Nova.rs kaže da se svako snašao kako je mogao. Po neke je tokom noći stigla porodica, dok su ona i još nekoliko putnika pozvali taksi koji je koštao gotovo koliko i aranžman – oko 100 evra.

– U ponedeljak sam na adresu turističke agencije poslala prigovor, odnosno reklamaciju. Oni imaju rok od 15 dana da na to odgovore. Prethodno smo kontaktirala turističkog inspektora, koji mi je rekao da su već imali dvadesetak sličnih poziva i da su pokrenuli vanredni inspekcijski nadzor – zaključuje sagovornica.

Portal Nova.rs o ovom slučaju tražio je više informacija od agencije „Travelland“, ali do objavljivanja teksta nisu odgovorili.

Javila se agencija “Barcino tours” nakon blokade računa zbog milion evra, tvrde “greška je u obračunu”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link