Beograd Magazin

Putinov lik osvanuo usred žurke u beogradskom klubu uz hit „Dođi i uzmi me“

Putin BG
Printscreen

Beograd godinama gaji imidž prestonice noćnog života u ovom delu Evrope, a izgleda da na taj „glas“ utiču i globalna zbivanja i aktuelni sukob u Ukrajini.

Naime, subota veče u klubu „Dragstor“, na Antibo žurci, nikako nije prošla kao još jedan ludi vikend provod u prestonici Srbije. Klaberi su imali iznenađenje prikazano na led ekranu popularne diskoteke, na kojem je prikazan lik predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina.

Snimak je ubrzo objavljen na društvenim mrežama, a na njemu se osim Putinovog lika vidi i masa koja skače uz refren pesme „Dođi i uzmi me“, turbo folk zvezde Seke Aleksić.

Ova zbrka izazvala je čuđenje javnosti, kao i komentare na društvenim mrežama.

Jedan od upečatljivih na Reditu glasi: „Zamisli izbegao si iz Ukrajine / zapalio od mobilizacije u Rusiji, konačno malo prodisao, našao posao u novoj sredini, primio možda prvu platu i rešio sebe da počastiš izlaskom.“

Drugi su po navici u svemu videli inspiraciju da „ispale“ jednu duhovitu opasku.

„Čik uvedite sankcije“, može se pročitati među komentarima.

Svi smo svedoci da je Beograd postao utočište velikom broju ruskih državljana nakon objavljene mobilizacije, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko su se neki od njih našli na pomenutoj žurci.

Organizatore su novinari portala Nova.rs upitali otkud Putin u noćnom provodu u centru Beograda, a oni su imali spreman odgovor:

„Vizuelna reprezentacija Vladimira Putina koja se vidi na snimku postavljena je u kontekstu njegovog mačo imidža kreiranog u javnosti u poslednje dve decenije i referiše na tekst pesme Seke Aleksić koja u tom trenutku čuje u pozadini. Ona ne predstavlja političku referencu u užem smislu, već dekonstrukciju i slobodnu igru asocijacija pomenutog označitelja mačo imidža, u svetlu poststrukturalističkih teorija Mišela Fukoa, Žana Liotara i Žila Deleza“, glasio je odgovor organizatora sporne žurke.

Poznati dvojac koji organizuje Antiboemska veselja redovno provocira na razne načine ali su ovim subliminalnim vizualima sa epileptičnim efektom ponovo uspeli da iznenade i svoju vernu publiku. Koncept njihovih žurki je sam po sebi interesantan jer podseća na rejv, ali sa brzim turbo folk ritmovima, pa kad dodate još i Putina, dobijete atmosferu koju teško da ćete doživeti bilo gde u svetu, piše u zaključnom delu teksta pomenutog portala.

Rudan: Da sam ja Putin, bacala bih bombe na London i Vašington, a ne na Ukrajinu!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

24 Shares
Share via
Copy link