Magazin Svet

Da li je Putin bio na uskršnjoj liturgiji ili je reč o montaži? (VIDEO)

putin-liturgija
Foto:Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Vladimir Putin prisustvovao je sinoć uskršnjoj liturgiji u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, objavili su ruski državni mediji, a preneli svetski.

Međutim, snimci koji su se danas pojavili na društvenim mrežama impliciraju da se to zapravo nije desilo, već da je snimak Putina od ranije i da je ostalo namontirano.

Ruski mediji objavili su sinoć snimke Vladimira Putina sa uskršnje mise u moskovskom hramu u kojem ruski predsednik tradicionalno proslavlja Uskrs (sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjaninom umesto sa porodicom, kako ističe novinar Fajnanšl tajmsa).

Snimak je prvo objavljen na ruskoj državnoj televiziji, a vest su ubrzo preneli i svetski mediji.

Snimak koji se danas širio društvenim mrežama međutim ukazuje da se taj događaj možda ipak i nije desio. Na snimku se vide Putin i njegovi telohranitelji u praznom hramu u Moskvi, što su mnogi predstavili kao dokaz da je snimak zapravo snimljen ranije, a da je sve ostalo namontirano naknadno da izgleda kao da je u toku uskršnja liturgija.

Na drugom snimku, isečkom iz prenosa događaja sa ruske državne televizije, Putin drži sveću ispred slike na kojoj se vidi kruna. U sledećem kadru prikazuju se svećnjaci, ali se u pozadini i dalje vidi isti deo slike sa krunom ispred kojeg je Putin stajao, samo ovoga puta tu nema Putina – da bi se u sledećem kadru ponovo pojavio Putin pored krune na slici.

Da li je snimak autentičan i dalje je nepoznato.

Izvor: Nova.rs

Putin svoju ljubavnicu i njihova 4 deteta krije u dvorcu u Švajcarskoj (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
95 Shares
Share via
Copy link