Magazin

Ako budete imali sreće, naučićete da ženu treba izabrati zbog pameti, a ne zbog lepote

Psiholog Vladimir Đurić iz Beograda, već dugo je poznat na društvenim mrežama po kratkim pričama koje objavljuje. Zbog jednostavnog stila pomoću kojeg opisuje našu svakodnevnicu stekao je veliku popularnost. U poslednjem statusu koji je objavio dao je sjajan recept za sreću, koji i mi sami dobro znamo, ali ha nažalost često zaboravimo.

Njegov test prenosimo u celosti.

Ukoliko budete imali sreće, naučićete da kondom uvek treba imati kod sebe nakon epizode nekomplikovane gonoreje, a ne nakon hepatitisa C ili neželjene trudnoće.

Ukoliko budete imali sreće, naučićete da motor ne treba voziti nakon preloma butne kosti, a ne kičme.

Ukoliko budete imali sreće, naučićete da ženu treba izabrati zbog pameti, a ne zbog lepote i to još pre braka.

Ukoliko budete imali sreće, naučićete da muškarca treba izabrati zbog snage koja nema nikakve veze sa fizičkom. Još pre prvog razvoda.

Ukoliko budete imali sreće, nećete se venčati pre no što prestane zaljubljenost i ne saznate s kim zaista imate posla.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da ne treba upisati onaj fakultet koji vaši roditelji nisu već onaj koji vi želite. Još posle prve godine, a ne nakon prve hospitalizacije.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da ne možete sve znati i biti najpametniji i da je najjeftinije skupo platiti advokata, automehaničara, arhitektu ili majstora.

Kako je srpski doktor u 2 rečenice razbio sve tabue u vezi sa psihijatrijskim lečenjem

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da je staviti sebe na prvo mesto osnovni prioritet, conditio sine qua non, i izraz dobrog mentalnog zdravlja. Pre no što vas sistem i društvo i ljudi koji od toga imaju korist nauče da je to bezobrazluk.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da ne treba raditi ni za koga drugog osim za sebe. Pre no što vas zamene.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da novac donosi sreću samo do tri hiljade eura mesečno i da je nakon toga običan papir. I pre no što to ostvarite i prodate dušu đavolu.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da roditelji ne smaraju i ne dosađuju samo onoj deci koja ih već nema. Dok još uvek imate svoje.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete kolika je privilegija ustati u nedelju ujutru zdrav. Pre no što bolovi i muke počnu.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete koliko je važno zabavljati se i glupirati kad je vreme. Pre no što počne onaj dosadni intermeco između mladosti i demencije.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da život čine mali rituali sa ljudima koje volite.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da su iskustva jedino što je važno. Dok još možete da ih stičete.

Ukoliko budete imali sreće, dobićete žuti karton u vidu infarkta koji može da se stentuje ili ranice na grliću materice koja se rutinski rešava kratkotrajnom intervencijom. I promenićete svoj odnos prema zdravlju i prevenciji, a ne odmah direktni crveni.

Ukoiliko budete imali sreće, shvatićete da se sve fundamentalne želje koje imate uvek mogu ostvariti na neki kreativan način. Pre no što se zarazite kukanjem što se nisu ostvarile baš onako kako ste vi zamislili. I usvojićete ili biti hranitelj, ili ćete roditi dete sami sebi, ili pozajmiti matericu iz Ukrajne, ili biti super ujak ili tetka car, ili ćete volontirati u Zvečanskoj ili u Nurdoru.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da je drogiranje za početnike. Pre no što postanete veteran u propadanju.

Ukoliko budete imali sreće, nećete imati početničku sreću na ruletu i shvatićete da besplatnog sira nema nigde. Osim u mišolovci.

Koliko li je ovakvih devojaka trenutno u Beogradu? Ko li će se usrećiti sa njom?

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da je ovaj Svet koncipiran tako da neku neprijatnost morate trpeti. I odabraćete kratkoročnu. Učićete, vredno raditi, trudićete se, vežbaćete, ješćete zdravo, bićete pošteni zarad dugoročnog hedonizma.

Ukoliko budete bili srećni, čitaćete dobre knjige, širićete dušu u pozorištu, slušaćete podkaste na internetu i pićete vino sa Mudracima. Ili makar sa ljudima sa kojima je smejati se ubedljivo najbolji hobi na svetu, umesto što će vam biti dosadno.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da su nesreće sastavni deo života. I učićete iz njih da bi postali iskusni i mudri kako bi se kasnije usrećili i znali da cenite male sreće.

Ukoliko budete imali sreće, shvatićete da postoji samo jedan život i da niko neće doći da vas spasi od vaše sudbine koju sami stvarate svojim odlukama i navikama.

Ukoliko budete bili srećni, shvatićete da ste samo vi odgovorni za vašu Sreću, pre no što nađete savršeni alibi zašto vam ne ide i počnete da verujete da postoji prokletstvo _____ _____-ća (upišite sami)…

Ukoliko budete bili srećni, shvatićete da je svako kovač svoje sreće.

3 rečenice beogradskog psihologa koje će vam promeniti pogled na život i koje su oduševile Srbiju

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Precerano sa namjerom da ostavi jak utisak i da se vrti dugo nakon ovog covheka ne bude poput Borhesa. Ali tapravo depresivno.

generic vignette (DESK luftika.rs)
4.3K Shares
4.3K Shares
Share via
Copy link