Magazin

Psi iskazuju empatiju kao ljudi, a ovaj dirljiv nesvakidašnji gest to najbolje dokazuje (VIDEO)

Pas je najbolji čovekov prijatelj, znamo to odavno… Ali pas je i psu najbolji prijatelj, čemu u prilog govori ova potresna, ali i dirljiva scena koja se dogodila u Kini.

Gubitak prijatelja je sam po sebi užasno iskustvo. Ljudi često nisu svesni da i životinje izražavaju osećanja i da mogu da reaguju slično kao mi. Naši najbolji četvoronožni prijatelji su, čini se, među najesencijalnijim članovima životinjskog carstva.

Psi iskazuju duboku empatiju, a gubitak saputnika menja tok njihovog života.

Kada su pogođeni takvom tragedijom, psi mogu čak postati depresivni, bolesni i izgubiti apetit. Neki psi čak dožive iskustva promene ličnosti i postaju posesivni i dominantni.

Nesrećni pas je izdahnuo nasred ulice u Landžou, u centralnoj Kini, a njegovi prijatelji odbijaju da ga ostave na miru i sede tu pored njega, blokirajući ulicu.

Tužni psi zaustavili su saobraćaj, a automobili su morali da se voze oko čopora. Pokušali su da ga odgurnu i ožive, ali nažalost, nisu mogli nikako da pomognu svom prijatelju.

Prema izjavama očevidaca, psi nisu razumeli da je njihov siroti prijatelj uginuo i izgledali su kao da očekuju da se probudi i pridruži im se. Ipak, psi nisu jedini koji imaju takav osećaj empatije.

Dan kada Nepalci slave pse i zahvaljuju im se za prijateljstvo (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
81 Shares
Share via
Copy link