Putovanja Srbija

Provedite Novu godinu na Zlatiboru

Zlatibor je destinacija za sve prilike i za sva godišnja doba. To je prostor koji pruža savršene trenutke i mnogo mogućnosti za različite aktivnosti, uživanje, razonudu, rekreaciju, dobar provod i kvalitetan odmor. Vikendi ili duži boravci na planini ispunjeni su do poslednjeg trenutka, bilo da dolazite tokom vrelih letnjih dana ili tokom zimskih, snežnih meseci.

Ipak, određeni datumi u toku godine su generalno najpopularniji turistički momenti, pa se to svakako održava i na naročitu posećenost Zlatibora. Doček nove godine i praznični dani oko njega ključne su tačke zlatiborskog turizma. Više je razloga zbog kojih svake godine bude tako.

3 razloga za doček Nove godine na Zlatiboru

Kao što smo u uvodu naveli, Zlatibor kao turistička destinacija jedna je od vodećih u Srbiji po bogatstvu sadržaja i raznovrsnosti ponude. Tokom prazničnih dana, a posebno za doček Nove godine, svi se kapaciteti još dodatno povećavaju i svaka nijansa turizma podiže na još viši nivo. U to će nas uveriti tri navedena razloga zbog kojih treba da provedete najluđu noć na najposećenijoj planini.

Ispunjen i bogat novogodišnji program

Zlatiborsko jezero je tačka svih dešavanja na planini. Oko njega se nalazi uređeno šetalište i trg, veliki broj kafića, restorana i ugostiteljskih objekata, koji zajedno čine jedan izuzetan turistički centar. Na Kraljevom trgu se svake godine održava niz koncerata, čiji program uspeva da zadovolji najrazličitije muzičke ukuse.

Obično dešavanja počinju već 29. decembra, a program otvara neko od najpoznatijih imena naše muzičke scene. Manifestacije se nastavljaju i 30. i 31. decembra, kada se očekuje najveći spektakl, obično propraćen vatrometom. Čitav spektakl upotpunjavaju i trubači, koji u ponoć izlaze pred posetioce i atmosferu dovode do usijanja.

Neka od imena koja su tokom prethodnih godina uveseljavala publiku su: Zdravko Čolić, Dino Merlin, Neverne Bebe, Van Gog, Dragana Mirković, Miroslav Ilić i mnogi drugi, najpoznatiji estradni umetnci Srbije.

Osim odličnog programa koji se održava na Kraljevom trgu, posetioci koji su svoj doček poverili Zlatiboru mogu da uživaju u vrlo kvalitetnim proslavama, organizovanim u okviru poznatih zlatiborskih kafića i restorana. Ugostitelji se svake godine svojski trude da u svojim objektima prirede fantastičnu zabavu, koju će činiti ukusna hrana, kvalitetan muzički program i opuštena atmosfera. Najbolji restorani na Zlatiboru, u kojima ćete provesti kvalitetan doček:
• Grand Irish pub
• Jezero Grand
• Miris dunja

Odličan smeštaj

Ono što je druga važna prednost zlatiborske ponude jeste vrlo kvalitetna ponuda smeštajnih objekata. To je izuzetno važna stavka tokom zimskih odmora, a naročito tokom prazničnih dana, kada nam je potreban vrlo prijatan i komforan smeštaj, u kojem ćemo se osećati kao kod kuće i koji će nam pomoći da stvorimo predivnu prazničnu atmosferu.

Preporučujemo vam da za novogodišnji boravak izaberete neki od sledećih apartmana:

  • Gondola 22 – savršen smeštaj za porodični odmor. Nalazi se u centru planine, u ulici Miladina Pećinara. Sastoji se od udobnih, moderno opremljenih prostorija, koje su savršene za komforan i udoban odmor. Apartman poseduje i kamin, koji će atmosferu ispuniti toplinom i romantikom. Na raspolaganju je i dečji krevetac, čisti peškiri i posteljina, pa je ovaj prostor zaista pravo mesto za porodične praznike.

  • Time Out Lux 1 – idealno mesto za sve one koji žele da tokom boravka uživaju u dodatnim pogodnostima smeštajnog objekta. Apartman je smešten u okviru predivnog hotela Buket, koji poseduje 4 zvezdice i nalazi se na samo 100 metara od Zlatiborskog jezera. Osim predivno uređenih prostorija, apartman poseduje i spa centar sa bazenom i mogućnost uplate obroka. Ove pogodnosti će sigurno uticati na još viši kvalitet odmora i pružiće vam savršeno novogodišnje uživanje.

  • Green Hill Duplex 2 – moderan penthouse, savršen za grupu prijatelja, koji zajedno žele da dočekaju najluđu noć. Ovaj dupleks apartmana može da primi 6 osoba, kojima je na raspolaganju prostrana dnevna soba i kuhinja na prvom, tri sobe i dva kupatila na drugom spratu. Izuzetno luksuzna opremljenost i moderan dizajn, kao i komforne prostorije savršeni su za zajednički odmor sa dragim ljudima.

Apartmani Zlatibor će vam pružiti savršen ugođaj i omogućiti da priuštite sebi i dragi osobama kraljevsko uživanje.

Raznovrsne lepote i atrakcije koje planina nudi

Usluge koje Zlatibor nudi tokom čitave zime biće vam dostupne i tokom prazničnog boravka. Ukoliko volite zimske čarolije, na raspolaganju će vam biti niz aktivnosti koje će vam pružiti priliku da se rekreirate. Najpoznatija u ovoj kategoriji svakako je destinacija: Tornik, mesto na kome mogu uživati svi skijaši, bez obzira na nivo.

Na njemu se nalaze 3 staze, na kojima mogu svoje prve korake učiti neiskusni skijaši, ali koje omogućavaju i onima koji vešto barataju skijama da provere sve svoje sposobnosti. Zimske lepote možete osetiti i na velikom klizalištu. Ono se svake godine postavlja u centru planine i na njemu mogu uživati različite generacije. Zimovanje na Zlatiboru je jedna od najboljih avantura koje nudi turistička ponuda Srbije.

Verujemo da smo da smo ovim malim opisom uspeli da opravdamo zlatiborsku titulu – najposećenija planina tokom praznika. Posetite i vi zlatnu planinu i priuštite sebi i svojim najdražima praznični odmor iz snova.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link