Magazin Novi Sad

Varadinski most odblokiran, novosadski aktivista pušten nakon protesta građana

pogacar-privodjenje
Miran Pogačar Foto: Nova.rs

Aktivista Miran Pogačar koji je priveden tokom blokade Varadinskog mosta pušten je iz policije nakon što su građani protestovali i tražili da se on oslobodi.

– Novi Sad treba da bude ponosan na sve vas. Danas smo pokazali da nas neće zaustaviti nikakva Vučićeva policija i njihovo hapšenje. Još jednom dignu li ruku na nekog od nas, osetiće pesnicu naroda – poručio je Pogačar prilikom izlaska iz policijske stanice.

On je pozvao građane da mu se pridruže u daljim protestima, o čijim će detaljima biti obavešteni naknadno, prenosi 021.rs.

Varadinski most u Novom Sadu odblokiran je nakon nešto više od sat vremena, a građani su krenuli u policiju da traže da se oslobodi privedeni aktivista Miran Pogačar.

– Ostajemo ovde dok god ne puste uhapšene – poručili su demonstranti uz povike „Pustite ljude“. Na pet minuta su blokirali Futošku ulicu, a potom nastavili ka sedištu policije na Bulevaru kralja Petra.

Tokom sat vremena blokade, prisutan je bio veliki broj pripadnika žandarmerije, koji su pokušavali da spreče građane da zaustave saobraćaj. Iznad mosta je kružio helikopter.

U jednom trenutku došlo je do sukoba i guranja između policije i aktivista. Okupljeni su uzvikivali „Izdaja, izdaja“ i „Srbija nije na prodaju“, „Lopovi“, „Pustite ljude“ i „Nećemo u zatvor“.

Aktivista Brajan Brković izjavio je da je devetoro aktivista privedeno, među kojima je i Miran Pogačar. On je bio na samom čelu kolone pre nego što je izbio sukob.

Aktivistkinja Olivera Radovanović kazala je da je Srbija „naša zemlja“ i da „imamo pravo da kažemo ne“.

– Ovo je naša zemlja, imamo pravo da kažemo ne. Molimo policiju da shvati da su deo našeg naroda. Pridružite nam se! Odbijte poslušnost kriminalcima! Odbijte poslušnost Vučiću – kazala je Radovanović.

 

Posted by Radio 021 Novi Sad 92,2 MHz on Saturday, November 27, 2021

Građani su potom skandirali policiji „Spustite štitove“, nakon čega je stiglo policijsko pojačanje.

U Novom Sadu šou – Žandarmerija i građani zajedno blokirali most

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

518 Shares
518 Shares
Share via
Copy link