Magazin Novi Sad

Protesti u Novom Sadu: Hiljade ljudi na ulicama, lupali na vrata zgrade RTV (VIDEO)

protesti-novi-sad
Foto: 021.rs

Nekoliko hiljada građana okupilo se u Novom Sadu na Trgu ispred Gradske, a pridružili su im se studenti iz novosadskih studentskih domova. Duga kolona demonstranata zatim je nastavila da se kreće ulicama grada.

Građani se masovno pridružuju protestu. Neki i napuštaju gradski prevoz i ulaze u kolonu.

Demonstranti su na Bulevaru oslobođenja i krenuli su ka zgradi Banovine. I dalje se sporadično smenjuju pesme o Kosovu i svetinjama sa levičarskim pesmama i pozivima za hapšenje Vučića.

Deo kolone je zastao ispred prostorija SNS u Stražilovskoj ulici i kamenovali su prostorije stranke koju predvodi Aleksandar Vučić. Povikivali su “Vučiću, lopove!”

Grupa od pet mladića obučenih u crno gađala je patrolu policije kamenjem i petardama. Napad se desio na uglu Bulevara i Maksima Gorkog.

Ista grupa mladića kasnije je kamenjem i petardama zasula zgradu RT Vojvodine.

policija-novi-sad
Foto: 021.rs

Ova grupa, obučena u crne majice, ranije je napala grupu policijaca. Jedan od demonstanata povredio je nogu dok je pokušavao da razbije vrata na ulazu u RTV.

Mladići su, nasrćući na zgradu Televizije, zapalili otirač na ulazu.

Mada je zvanična organizacija protesta pozivala na protest bez ikakvog organizatora, na samom početku protesta je došlo do verbalnog sukoba između pokreta desničara kojim rukovodi Uroš Veljović i mladića za kog, kako javlja Nova.rs, pripada pokretu “1 od 5 miliona”.

Ko je tokom pobegao u Rusiju, da bi se u 5 ujutru vratio u zemlju?

617 Shares
617 Shares
Share via
Copy link