Beograd Magazin

Ko je to tokom protesta odleteo za Sankt Petersburg, da bi se u 5 ujutru vratio u zemlju?

Na društvenim mrežama kruže snimci ekrana koji navodno prikazuju trasu leta iz Beograda do Sankt Petersburga, sinoć nešto posle 22 časa.

Mi smo proverili da li su navodi da je neko noćas, nakon upada u skupštinu, privatnim avionom poleteo ka Sankt Petersburgu, u Rusiju.

Na portalu Flight Aware je zaista zabeležen taj let. Pored poletanja iz Beograda koji se dogodio u 22 sata i 19 minuta, sporni avion je sleteo na aerodrom Pulkovo u Sankt Peresburgu u 2 sta iza ponoći. Nakon nešto više od sat vremena, odnosno u 3 sata i 7 minuta, baš u vreme kada je policija konačno uspela da iskontroliše situaciju, odnosno da rastera okupljene demonstrante taj avion poleće nazad za Beograd gde je stigao u 4:53.

Vreme leta za Rusiju
Foto: ScnShot Flight Aware

Oznaka pomenute letelice je YU-TBA i, kako se čini reč je civilnom, odnosno privatnom avionu.

Nakon navoda korisnika društvenih mreža da je reč o avionu kompanije Air Pink, proverili smo i to.

Na zvaničnom sajtu te kompanije, između ostalih, u ponudi je i letelica oznake YU-TBA.

ScnShot Air Pink
Foto: ScnShot Air Pink

Avion iste oznake se pominje i na portalu Fly from Nis, u tekstu koji je predstavljao novi avion u srpskom registru. U tom tekstu je navedeno da je, 2018. godine, avion tipa Cessna 560X avio-kompanije Air Swisslion registarske oznake YU-TBA koristio niški aerodrom „Konstantin Veliki“ za potrebe testiranja odnosno dobijanje neophodnog sertifikata od strane Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Uznemirujuće scene policijske brutalnosti kakve nismo gledali decenijama (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • I? Ko je odleteo? Nemate pojma kao o niocemu. Nekada ste imali zanimljive clanke, a u poslednjih godinu dana ste sprdnja.

    • Da imaš malo mozga skapirao bi, ko u to vreme nije vredjao narod i pretio mu, glup do glupog bahat do bahatog i onda dodje kraj

656 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap