Srbija Vesti

Savo Manojlović: Ako se ne zabrani iskopavanje litijuma blokade i za izbore (VIDEO)

Direktor kampanje „Kreni Promeni“ Savo Manojlović poručio je danas na protestu ispred Predsedništva da će organizovati blokade za vreme izbora i da će možda opstruirati čitav proces.

– Smatramo apsolutnom laži ovo što se radi, ne možemo da kažemo teramo Rio Tinto. Nikakva javna rasprava uređena, za 24 sati može da se reši ovo. Ne znamo ko će biti premijer ili predsednik, ali znamo da neće biti Rio Tinta – rekao je Manojlović na početku protesta, dodajući da postoje dve opcije.

– Možda ćemo i opstruirati izbore. Organizovaćemo blokade ako treba i za izbore – podvukao je on.

Protest građana i aktivista počeo je u 19 sati ispred zgrade Predsedništva.

Manojlović je rekao da su se ljudi složno ustali protiv Rio Tinta.

– Rekli su nam pre godinu dana da na prste jedne ruke mogu da se nabroje uspešne kampanje protiv rudarskih kompanija. Ima naučnika koji su svojom čašću rekli Srbija nije na prodaju. U Nedeljicama su rekli ljudima da ne mogu da se suprotstave sili kakav je Rio Tinto. Nebojša, Zlatko i drugi rekli su ovo je naša zemlja ne možete je prodavati – naveo je on.

 

UŽIVO Protest ispred Predsedništva protiv Rio Tinta

Posted by Nova.rs on Thursday, January 27, 2022

– Srbija nije na prodaju. Mi nismo pleme i ovo nije zemlja gde će strani ambasadori da se dogovaraju sa poglavicama. Mi hoćemo da ovo postane zemlja ponosnih ljudi, zemlja u kojoj se poštuje zakon i ustav. Tražimo da se pre izbora donese jedan član Zakona, 4a. Ono što važi za Jadar važiće za celu Srbiju. Ako ne donesu tu odredbu, vratiće Rio Tinto na mala vrata i tuzice Srbiju i uzeti nam novac. Optužuju nas da smo eksponenti stranih sila, a ovo je sada pitanje časti. Niko nije šetao i izlazio na autoput da umesto Rio Tinta dolaze druge kompanije – rekao je Manojlović okupljenima.

Izvor: Nova.rs

 

Vlada nema nameru da sanira 528 otrovnih bušotina koje je napravio Rio Tinto

OGLAS

PARTNERI SAJTA


51 Shares
Share via
Copy link