Beograd Srbija

Advokat uz gitaru opevao skaredni Nacrt zakona pa najavio proteste za petak

Borko ristović
Foto: Printskrin/ Tviter

Advokati ne odustaju od protesta protiv Nacrta zakona koji napisan tako da samo bogati mogu da tuže.

– Neka zna ministatstvo pravde, nećemo se pomaći ni korak odavde, nije rekao već je otpevao, advokat Borko Ristović. Stihovima praćenim gitarom, Ristović najavljuje protest advokata zakazan za petak, 11. jun.

Iz Nezavisne advokatske komore poručuju da je ovo protest protiv nakaradnog i protivpravnog zakona koji ukoliko se usvoji, u Srbji više nema pravde i nema advokature.

– Na ulicu smo svi izašli skupa jer su rešenja iz nacrta glupa, neka zna ministarstvo Pravde, nećemo se pomaći ni korak odavde, otpevao je Ristović.

– Svi su bili, samo mi nismo bili, vešto su od advokata nacrt krili, al najveća sodoma I gomora, je to što je sve od nas krila I vlastita komora, otpevao je Borko.

Podsećamo, advokati protestuju zbog Nacrta zakona o izmenama i dopunama parničnog postupka koji se tiče svih nas. Njime su regulisana pravila postupka za pružanje sudske pravne zaštite po kojima se postupa i odlučuje u postupcima za rešavanje sporova nastalih povodom povrede prava ličnosti i sporova iz porodičnih, radnih, privrednih, imovinskopravnih i drugih građanskopravnih odnosa, objasnila je za naš portal advokatica Danijela Andrijašević.

– Iz duha predloženog Nacrta zakona proizlazi da se odluke donose od strane efikasnog suda u ime bogatog naroda. Naime, jedan od predloga jeste i da je plaćanje sudske takse preduslov za pristup sudu, jer se u slučaju neplaćanja iste u ostavljenom kratkom roku tužba, odgovor na tužbu, žalba… smatraju povučenim, kaže advokatica Andrijašević.

Najkraće rečeno novim Nacrtom zakona pristup građana sudu biće dodatno otežan, tužbe za koje nisu plaćene takse biće odbačene, a parnični postupci trajaće još duže. Građani koji su ranije podneli tužbu, a nisu platili taksu, smatraće se da si od tužbe odustali.

Nacrt Zakona na strani banaka, države i krupnog kapitala, advokati protestom upozoravaju građane

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

373 Shares
373 Shares
Share via
Copy link