Koronavirus Srbija

Pozivi na proteste sa terasa: Bukom protiv diktature

Nakon anonimnog poziva odštampanog na lecima kojim se Novosađani pozivaju da večeras u 20:30 časova lupanjem u šerpe sa svojih teresa kažu Stop strankama. Ne trebamo predstavnike, pojavio se još jedan sličan poziv, ali za sutra, odmah nakon aplauza podrške medicinarima u 8 sati uveče.

PRATITE UŽIVO: PROTEST BUKOM PROTIV DIKTATURE

Sutrašnji poziv na protest pod nazivom Digni glas: Bukom protiv diktature, potpisuju inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front.

U zajedničkom događaju koji su napravili na fejsbuku, pozvali su sve građane u Srbiji koji odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju nas naprednjačka kriminalna politička elita uvlači, da im se pridruže.

– Napravite buku puštajući muziku, duvajući u pištaljke ili trube, udarajući u šerpe ili na bilo koji drugi način i poručimo da ćemo se boriti za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju – piše u pozivu.

– Dok su se naši medicinski radnici borili sa zarazom, a radnici održavali život gradova radeći pod rizikom, vladajuća stranka nastavila je predizbornu kampanju ne osvrćući se na moguće posledice, a tretirajući opasnost od pandemije kao borbu za rejting u kojoj po svaku cenu treba da ispadnu spasioci.

Onima koji su kritički pisali ili upozoravali u javnosti da bajka koju su nam servirali nije istinita, našli su se na udaru režima. Na kraju, mogli smo da vidimo i da u našoj zemlji sve zavisi od odluke jednog čoveka koji je po potrebi doktor, televizijski voditelj, policajac ili sudija – naveli su u organizaciji Ne davimo Beograd, a preneo je 021.rs.

Od uvođenja policijskoj časa proteklih nedelja bilo je više, uglavnom anonimnih poziva na protest pravljenjem buke oko 20 časova, pre ili posle aplauza podrške medicinarima i drugima koji su na prvoj liniji borbe protiv epidemije, ali se građani za sada nijednom nisu masovnije odazvali.

Na protestima ’68. Stevo Žigon je održao govor koji odjekuje do danas

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

975 Shares
975 Shares
Share via
Copy link