Magazin Srbija

Bukom protiv diktature 2 puta glasniji od svake cenzure (VIDEO)

Šerpe, pištaljke, trube označile su početak protesta Bukom protiv diktature. Prvobitni poziv za Beograd i za Novi Sad su potpisali inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front, ali bunt se probudio u svim većim gradovima Srbije.

Ljudi iz svih delova Srbije su na Facebook grupi Protiv diktature delili snimke uživo. Prema onom što prikazuje više stotina snimaka objavljenih u roku od samo nekoliko minuta, ljudima je preko glave bahat i autokratski odnos predstavnika vlasti.

Kako javlja Danas, buka protiv diktature, akcija koja se odigrala u periodu od 20.05 do 20.10 časova, bila je čak glasnija od aplauza u 20 sati, a ponegde je trajala i duže od predviđenih pet minuta.

Građani su sa prozora i terasa lupali šerpama, zviždali, puštali muziku i dobacivali razne parole protiv vlasti, a u pojedinim delovima čule su se i petarde.

U Vojislava Ilića u Beogradu, prema rečima naše reporterke, veliki broj građana je pravio buku posle aplauza, ali je većina ugasila svetla kako se ne bi videli.

U novobeogradskim blokovima kažu da je skoro pa podsećalo na atmosferu sa kraja devedesetih godina u Beogradu, a slično je, kako nam stižu izveštaji naših novinara i čitalaca, bilo i u Sarajevskoj, Hadžipopovcu, Profesorskoj koloniji, Vračaru, Neimaru, Učiteljskom naselju, Ustaničkoj, Zvezdari…

Petominutna buka čula se u svim gradskim četvrtima u Novom Sadu.

Veliki broj građana Niša večeras je u 20 časova  i pet minuta napravilo buku sa svojih terasa i prozora, javlja naša dopisnica. Nišlije su lupale u šerpe, duvale u pištaljke, puštale muziku, a čule su i petarde.

Građani Užica su večeras, nakon podrške alpauzom zdravstvenim radnicima, iskazali protest protiv režima u Srbiji. U 20.05 časova, sa prozora, balkona i terasa u pojedinim delovima Užica čulo se „Uaaa Vučiću“ i drugi povici protiv vlasti i šefa države, uz višeminutnu buku od lupanja u šerpe i duvanja u pištaljke.

Lekar poručio Vučiću: Nismo ti ništa dužni! Školovali su me roditelji, a ne ti i država

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


824 Shares
824 Shares
Share via
Copy link