Magazin Svet

Donela goluba na protest da dokaže da je za mir pa ga u stilu Marijane Mateus udavila

protest azerbejdžan golub
Printscreen/Twitter/REPUBLICPRESS_

Grupa Azerbejdžanaca koji tvrde da su aktivisti za zaštitu životne sredine blokirala je koridor Lačin, jedini kopneni put za ljude, robu, hranu i medicinske potrepštine do Nagorno- Karabah iz Jermenije preko teritorije Azerbejdžana.

Oni su doneli u jednom trenutku i bele golubove, kako bi ih pustili da polete na kraju govora koji su držali i pokazali da su za mir.

Ali, onda se situacija razvila u potpuno pogrešnom smeru.

Naime, jedna gospođa je dohvatila megafon i održala govor, obraćajući se okupljenima, tokom kog je držala goluba u ruci.

Da li je adrenalin proradio ili nešto drugo, tek ona je u žaru “borbe” sa megafonom slučajno udavila goluba, ali to nije u prvi mah primetila, pa je nesrećnom pticom mlatila levo desno.

Na kraju je ispoštovala dogovor i zajedno sa ostalima pustila “vesnike mira” da polete. Jedino što se njen vesnik sručio na zemlju. Mrtav.

Ova bizarna situacija podseća na onu koja se pre 10 godina dogodila kod nas (sve smo prvi radili), kada je Marijana Mateus, u znak otvaranja svoje revije nameravala da pusti belog goluba iz balona, ali je zbog straha od visine toliko stezala pticu da ju je na kraju ubila.

Nakon toga, pokušala je da improvizuje, pa je pticu bacila iz korpe uvis da izgleda kao da je golub poleteo. I dok je mrtva ptica padala na beton, Marijana se nasmejala u kameru i nastavila da priča o reviji kao da se ništa nije desilo.

Marijana Mateus planirala da pusti goluba, ali ga je udavila i bacila u kobajagi let

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link