Ljubimci Magazin

Lečila se od raka kada joj je pas nestao, našli se posle 5 godina

zena-pas-njujork-buldog-2
Foto: Facebook/Jen Costa

Džen Kosta, žena iz Njujorka čiji je pas nestao pre 5 godina, nakon što je podvrgnuta operaciji kada joj je uklonjen rak na jeziku – ponovo se ujedinila sa njim kada se ljubimac pojavio u skloništu udaljenom 1.600 km u Tenesiju prošlog petka. Dok se šišala dobila je mejl da je njen engleski buldog Azura pronađen i odmah je briznula u plač.

Džen je rekla da je Azurin nestanak doprineo njenom teškom fizičkom i psihičkom stanju.

– Moj tata ju je pazio u to vreme. Posle operacije, dok sam se oporavljala u bolnici, ona je nestala. To mi je samo otežalo situaciju. Bila sam stvarno depresivna. Jednostavno sam odustala od svega. Nije me bilo briga šta mi se desilo. Trebalo mi je vremena da se mentalno oporavim, jednostavno, to je bilo teško vreme – kazala je vlasnica.

Žena je ostala šokirana kada su je kontaktirali iz skloništa za životinje u Tenesiju i rekli da je Azura pronađena 1.600 km daleko od kuće. Njene kontakt podatke pronašli su sa mikročipa psa.

– Sedela sam u stolici frizerskog salona i šišala se, tada sam videla mejl i samo sam počela da plačem. Frizer je morao da stane i da mi doda maramicu. Pričekao je da bi me ošišao – prisećala se sa osmehom Džen.

Iz skloništa za životinje podjednako su iznenađeni Azurinom pričom.

– Bilo je nestvarno! Kako je, zaboga, ovaj pas otišao preko 1000 milja daleko od kuće? Tada želite da pas može da priča i da vam kaže šta se dogodilo – izjavili su oni.

Ushićena vlasnica se odmah odvezla od Njujorka do Hendersona u Tenesiju i ponovo se sastala sa Azurom u prošlog petka.

– Ona će dobiti sve što poželi. Ona je trenutno broj 1, i ona to zna. Uskoro će to videti – rekla je žena koja je čekala 5 godina na ponovni susret sa svojim psom.

Priznala je da je ostala zaprepašćena kada je otkrila da je njen engleski buldog proputovao pola SAD-a i dodala da će se njihova veza nastaviti tamo gde su stali pre 5 godina.

Beogradska lutalica i pas koji je voleo autobuse; prošao je grad uzduž i popreko, a sudbina ga je dovela pred moja vrata

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

13 Shares
Share via
Copy link