Lifestyle

Proizvodi za brži rast kose – predrasude i zablude

Na tržištu je mnoštvo preparata za brži rast kose, ali kako odabrati pravi i koje su to zablude u vezi sa negom sa kojima se žene često susreću?

kosa-angel-devojka
Pixabay.com

Nakon što sam odsekla kosu vrlo brzo sam se, kao i mnoge žene, zapitala koji proizvod će uticati na to da mi kosa brže raste. Vrlo brzo su se pojavili i drugi problemi poput opadanja, naročito s proleća i jeseni, zatim oštećenja i lomnjenja.

angle-sampon
privatna arhiva

Probala sam različita ulja, maske, šampone koje mnogi hvale, jedino nisam koristila one za čiju cenu sam mogla da platim sebi letovanje. Čak sam jedno vreme menjala način ishrane, pa su se u mom jelovniku neizostavne bile namirnice kao što je riba, meso, jaja, riblje ulje, pa i proteini u obliku kapsula. Iako mi je doktorka rekla da se od proteina u kapsulama neću ugojiti, ja sam vrlo brzo počela da se gojim, mada ne mogu da isključim i to da sam se u tom periodu manje kretala, a više jela. Zbog toga sam prekinula sa prevelikom dozom proteina.

angle-preparati
privatna arhiva

Nakon svega toga nisam bila sigurna da li mi je bilo šta pomoglo, jer se stanje nije menjalo značajno. Zatim mi je jedna frizerka mi je otkrila kapi od koprive. One ne mogu da škode, ali ako ste osetljivi na alkohol onda ih bolje izbegavajte. Od frizera sam slušala različite savete, a onda sam pokušala da napravim šampon koji mnoge žene prave, po receptu naših baka. Njegovi sastojci su dobro poznati: šampon od koprive, ricinusovo ulje, pantenol rastvor i AD kapi. Mogu reći da mi je ovaj šampon pomogao u mojoj nameri da mi kosa brže raste. Danas više ne pravim sama ovaj šampon, jer Angel Therapy iz Novog Sada pravi isti takav, tako da ga možete kupiti već napravljen u lepoj ambalaži.

Više o proizvodima Angel iz Novog Sada

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


26 Shares
Share via
Copy link