Magazin

Ruski lanac marketa stiže u Srbiju i otvara više od 100 prodavnica

mere-rusija

Ruski prehrambeni lanac MERE ulazi na srpsko maloprodajno tržište, saznaje portal Retail Serbia.

Srpsko tržište će uskoro postati bogatije za novi lanac diskont marketa prehrambenog tipa.

Ruska trgovačka kompanija MERE ulazi u Srbiju i planira da postane jedan od najvećih lanaca na našem tržištu.

MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

– Do sada smo otvorili 1.5000 diskont marketa i poslujemo u 10 zemalja. Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata. Planiramo da radimo direktno sa proizvođačima, pod strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačko maržom. Naše cene će biti za 20 odsto niže od prosečih. Kupci u MERE marketima su ljudi koji vode računa o svom novcu i vremenu, sa prosečnim i nižim primanjima – istakli su iz filijale ruske kompanije u Srbiji.

MERE je ulaskom na nemačko tržište bio prinuđen da zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama privremeno zatvori svoje prodavnice. U našem regionu kompanija poseduje diskont markete u Rumuniji, a u ponudi ruskog diskontera prisutni si i neki srpski proizvodi.

Kompanija planira da pored Srbije, svoje poslovanje proširi i na tržište Grčke. Diskonti MERE prostiru se na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala.

Šta će mi pile iz Lidla danas, kad se sutra vraćam na poparu!?

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link