Magazin Srbija

Ortački posao koji će nam svima zagorčati život – prodali institut „Jaroslav Černi“ poslovnoj imperiji bliskoj SNS

vučić
Foto: Koreni

I pre otvaranja ponuda zainteresovanih za kupovinu Instituta vodoprivrede “Jaroslav Černi”, direktori ovog instituta i “Milenijum tima”, poslovne imperije koja bilisko sarađuje sa čelnicima SNS, dogovorili su se ko će gazdovati ovim institutom od ogoromnog značaja.

Generalni direktor Instituta Dejan Divac i šetorica izvršnih direktora odlučili su da prihvate ponudu Milenijum tima i o tome obavestili zaposlene, saznaje Beta.

U obrazloženju te odluke oni su naveli da i im je Milenijum tim saopštio da prepoznaje sadašnje dobro poslovanje Instituta, kao i njegov potencijal, da ima nameru da očuva kapacitete i da želi da uloži sredstva u dalji razvoj Instituta, uvažavajući njegovu osnovnu delatnost i poziciju na tržištu.

Podsetili su da Milenijum tim i Institut već dve godine zajedno učestvuju na kapitalnom projektu izgradnje beogradskog kanalizacionog sistema, a u pripremi je saradnja i na drugim značajnim projektima.

„U drugoj polovini oktobra 2021. godine, Milenijum tim je ponudio rukovodstvu Instituta zajedničko učešće u privatizaciji, odnosno formiranje konzorcijuma pravnog lica (Milenijum tim) i fizičkih lica (generalni direktor i izvršni direktori), pri čemu bi fizička lica učestvovala sa ukupno 30% u zajedničkom konzorcijumu“, navodi se u dopisu koji su potpisali direktor Instituta Dejan Divac i šestorica izvršnih direktora, piše Nova.rs.

Institut Jaroslav Černi osnovan je 1959. godine i bavio se proučavanjem voda na teritoriji Jugoslavije. Već 60 godina izrađuje kompleksne vodoprivredne studije i planove na nacionalnom i regionalnom nivou i učestvuje u studijama na nivou međunarodnih rečnih slivova.

Institut ima široku lepezu delatnosti od fundamentalnih istraživanja i izrade strateških studija, preko izrade projektne dokumentacije, do najrazličitijih konsultantskih usluga u vezi sa izgradnjom i održavanjem kapitalnih vodoprivrednih, energetskih i infrastrukturnih objekata.

Očekivanja da če upravo „Milienium team“ kupiti Institut su se obistinila, a Srbija je izgubila odstupnicu za rasprodaju raskopavanje i isušivanje Srbije po ceni od dva stana u Beogradu na vodi.

Novi vlasnik Instituta Jaroslav Černi diktiraće sudbinu Makiša, Rio Tinta, Ratnog ostrva i naših života

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • I gle čuda, u Černom danas nije bilo struje od pola 9 do pola 2, taman dok prođe otvaranje ponuda…. U 13.30 došla i svi nasmejani… A mail serveri i dalje ne rade…

OGLAS

179 Shares
179 Shares
Share via
Copy link