Magazin

DNO Srpski privrednik bacio smeće u reku, pa se pravdao da je to učinio iz revolta?!

Samo nekoliko dana nakon što smo objavili da je Srbija zemlja koja najviše zaostaje u zaštiti prirode, iz Vlasotinca nam je stigao video koji potvrđuje te podatke.

Srđan Šarić, vlasnik trgovinskog lanca „Šarić trgovine“ iz Vlasotinca, snimljen je kako sa još jednim muškarcem baca korpu punu čvrstog komunalnog otpada sa mosta u centru Vlasotinca.

On je kazao za „Novosti“ da je reagovao impulsivno i da njegova reakcija „možda nije bila primerena“, ali da je to bio jedini način da reši problem koji je imao.

– Ispred moje radnje u Vlasotincu ovdašnje komunalno preduzeće držalo je pet ili šest kontejnera, a tu je bila i korpa za karton i plastiku nekog privatnika iz Konopnice koji prikuplja tu vrstu sekundarnih sirovina. Imao sam probleme prilikom dostave robe, pa sam zamolio nadležne iz komunalnog preduzeća da deo kontejnera i korpu sklone na drugu lokaciju što su oni i učinili – priča Srđan Šarić.

Međutim, već sledećeg jutra novu korpu zatekao je, kako kaže, ispred ulaza u njegovu radnju.

– Nekoliko dana sam je pomerao pet do šest metara dalje, ali bi ona ujutru ponovo bila na ulazu u moj objekat. Taj čovek kao da mi je terao inat iako sam ga opomenuo da mi njegova korpa smeta i da je drži dalje od radnje. Zbog toga sam je, u revoltu, bacio sa mosta, ali ne u reku, već na obalu gde može da pokupi otpad od koga ostvaruje nekakav prihod, a ja mu ga poklanjam – naglašava Šarić koji se 35 godina bavi privatnim biznisom.

On dodaje da nema ništa protiv da svako radi svoj posao, ali da neće da ga bilo ko ometa dok on radi svoj.

Međutim, Šarićev gest, posle snimka objavljenog na društvenim mrežama naišao je na oštru osudu, a u brojnim komentarima okarakterisan je kao bahat, nepristojan i kao „dno Vlasotinca“.

Mnogi očekuju reakciju nadležnih inspekcijih organa i ističu da ovakav čin, u centru Vlasotinca, ne sme da prođe nekažnjeno.

U vlasotinačkom JKP „Komunalac“ Novostima je rečeno da su pokušali da pronađu kompromisno rešenje za probleme na koje im se Srđan Šarić žalio.

Direktor Svetislav Petrović ističe da, posle dogovora, njegovi zaposleni nisu vraćali „spornu“ korpu na staru lokaciju.

On je rekao da preduzeće „Babajko plast“ ima njihovu saglasnost da prikuplja karton i plastiku iz centra mesta, dok im je u seoskim mesnim zajednicama to odobrila lokalna samuprava.

Ako si kreten prema prirodi koja ti vazduh daje, kreten si i prema ljudima i životinjama sa kojima živiš

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

166 Shares
166 Shares
Share via
Copy link