Magazin

Meštanin nepravedno priveden nakon što ga je sud oslobodio plaćanja računa za vodu

voda za pice 2

Meštaninu Ravnog Sela koji je prošle nedelje dobio presudu u kojoj se navodi da nije dužan da plati vodu koja nije za ispravna za piće jutros je Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ iz Vrbasa pokušalo da isključi vodu, prenosi 021.

Radnici koji su imali nalog odustali su od isključenja, a intervenisala je i policija i Caričić je odvezen u Policijsku stanicu u Vrbasu kako bi dao izjavu. On je za VOICE naveo da su mu radnici “Komunalca” rekli da nerado ispunjavaju nalog koji su dobili od pretpostavljenih.

– Predočio sam im da imam presudu, ali i dokaz da sam vlasnik vodovodne infrastrukture koju nameravaju da oštete. Radnici su bili korektni, kao i policija koja je samo izvršavala nečiji nalog – rekao je Caričić.

Podsećamo da je Božidar Caričić iz Ravnog Sela dobio sudski spor protiv JKP “Komunalac” iz Vrbasa i tako je oslobođen obaveze plaćanja vode, pošto ona u tom selu nije za piće. Njega je JKP „Komunalac“ prethodno tužio zbog duga manjeg od 3.000 dinara, pod pretnjom izvršenja.

Presudom Osnovnog suda u Vrbasu, koja je potvrđena pred Višim sudom u Somboru, Caričić je oslobođen tih potraživanja, uz obrazloženje da to komunalno preduzeće iz dokazanih činjenica građanima u ovom selu nije isporučivalo vodu za piće, te da nema pravo da takvu uslugu naplaćuje.

Kako VOICE nezvanično saznaje, medijska pažnja koju je izazvala priča o Caričićevoj presudi bila je tema i na partijskom sastanku čelnika vrbaske Srpske napredne stranke, na kojem je učestvovao i koordinator te stranke za Juznobački okrug.

Pravda na delu: Vojvođanin dobio spor pa više ne mora da plaća vodu!

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

12 Shares
Share via
Copy link