Novi Sad

Hajka na vlasnika “Crnog ovna” na Tviteru, prete mu “plivanjem u hladnoj Tisi”

crni ovan
Foto: B.Š.

Napadačima na “Crnog ovna” S. D. (22), D. A. (23) i M. G. (21) iz Novog Sada, koji su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nasilničko ponašanje, Novosadsko tužilaštvo izreklo je samo meru zabrane prilaska lokalu, kao i oštećenima.

Istovremeno, protiv vlasnika lokala Bojana Šovljanskog krenula je hajka na društevim mrežama, koju je pokrenuo osuđivani lider neonacističke organizacije Nacionalni stroj Goran Davidović, poznat pod nadimkom “Firer”, piše Nova.rs.

“Vlasnik Crnog ovna. Šovljanski. Fin mladić. Organizuje antifa batinaše, pomaže Ukrajince i ruske izdajnike u Novom Sadu. Izrazito antisrpski orijentisan, napisao je Davidovć na Tviteru, napominjući kako “ne opravdava nasilje i kršenje zakona”, ali da “odbija da pljuje srpsku omladinu koja se brani”.

Prilažuću i fotografiju Šovljanskog, Davidović je svoje pratioce upitao “ko se pridružuje ovima”, nakon čega je pokrenuta zlokobna anketa u kojoj se njegovi simpatizeri utrkuju u brutalnostima.

goran davidović
Foto: Printscreen

“Očigledno ga niko nije propisno us*ao kako treba. Zato sada mora da se ispravi”, samo je jedan od mnogih tvitova u kojima se poziva na batinjanje vlasnika lokala.

Drugi, pak, Šovljanskom obećavaju da će “zaplivati po Tisi” ili predlažu da mu se uradi “kubanska kravata”, odnosno da mu se napravi vertikalni rez na grlu kroz koji se provuče jezik, kao svojevrsna “kravata”.

tvit crni ovan
Foto: Printscreen

Vođa Nacionalnog stroja Goran Davidović Firer je osuđen pred Višim sudom na godinu dana zatvora zbog napada 2007. godine na učesnike Antifašističke šetnje „Stop fašizmu“.

U pitanju je Davidovićev upad sa grupom neonacista na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu u
Novom Sadu 2005. godine, za šta je i osuđen na minimalnu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, iako je maksimalna osam godina. Firer je osuđen u odsustvu, jer se godinama krio u Italiji.

U međuvremenu je organizaciji Nacionalni stroj zabranjeno delovanje u Srbiji. Prema saznanjiam pomenutog portala, sve pretnje Šovljanskom će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal.

Izvor: Nova.rs

Tri osobe uhapšene zbog napada na novosadski lokal “Crni ovan”

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link