fdu
Facebook
Magazin

Prepoznajete li glumačke legende iz klase ’82?

Danas bi ih teško bilo spojiti u istom filmu, ali 1979. godine družili su se, sanjali i razvijali svoje glumačke talente kao jedna od najkvalitetnijih klasa u istoriji beogradskog FDU.

Fotografija FDU ekipe iz 1979. koja se iz knjige Žarka Lauševića „Godina prođe, dan nikad“ preselila na društvene mreže, intrigira možda i više nego čuvena „turbo-klasa“ Vladimira Jevtovića.

Na njoj su se našli još neki jaki likovi naše glumačke scene, ali i neka pomalo zaboravljena lica; neke obožavamo, neke i ne baš, ali svakako – bio je to zanimljiv skup individualaca, umetnika koji su ostavili trag na sceni.

Ipak, posle toliko godina, tek retki će ih sve prepoznati na ovoj slici.

U prvom redu su Gordana Šuvak, Olivera Ježina, Zoran Cvijanović, Žarko Laušević i Suzana Petričević. U drugom redu su Vladimir Ilić, Dubravka Živković, Sonja Savić, profesor Dedić i asistent Dr Vladimir Jevtović, a iznad njih stoje Svetislav Goncić, Branimir Brstina i Andreja Maričić.

Turbo-klasa Fakulteta dramskih umetnosti

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share