Magazin Srbija

Preminuo Miša Aleksić: Čuveni basista Riblje čorbe izgubio bitku s koronom

Basista Riblje čorbe Miroslav Miša Aleksić preminuo je u 67. godini od posledica koronavirusa, javlja RTS.

On je bio na lečenju u Kliničko-bolničkom centru “Bežansijska kosa”, gde je nakon pogoršanja stanja bio priključen na respirator.

Miroslav Aleksić, poznatiji kao Miša, rođen je u Beogradu 16. avgusta 1953. godine. Gotovo ceo svoj profesionalni vek posvetio je rokenrolu. Svirao je u nekoliko manje afirmisanih sastava, ali i u poznatoj grupi SOS, u stvari prethodnici Riblje čorbe.

Jedan je od osnivača te grupe, koja je vremenom izrasla u domaćeg gorostasa rok muzike, čija je slava daleko prevazišla granice svoje domovine. Miša Aleksić se uspešno bavio, u više navrata, i privatnim biznisom, ali mu je Riblja čorba zauvek bila i ostala najvažnija.

Za sobom je ostavio ženu Jasminu, koja je takođe zaražena virusom korona, i ćerku Minu.

Napisao je knjigu “Uživo! Autobigrafija”, u kojoj je na uzbudljiv način otkrio mnoge tajne i nepoznate priče benda za koji je ugledni britanski muzički časopis NME rekao da je najpopularnija stvar u Jugoslaviji posle Tita!

Kratka lekcija Bore Čorbe naivnim Srbima: Bilo jedno neposlušno pleme&

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

178 Shares
178 Shares
Share via
Copy link