Film Vesti

Preminuo Ivan Bekjarev

Bekjarev se prošlog meseca zarazio koronavirusom, a pre desetak dana pogoršalo mu se zdravstveno stanje.

Poslednjih nedelja bio je na Infektivnoj klinici u Beogradu. Glumac je saznao da je pozitivan na koronavirus dok je snimao film, zbog čega je odmah napustio set.

Rođen je u Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.

Bekjarev je prvu ulogu odigrao davne 1967. godine, a odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, te preko 50 na filmu. Najpoznatije serije u kojima je igrao su „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Otpisani“, „Gorki plodovi“.

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji… Izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

Imao je i veći broj svojih šou-programa na raznim televizijama. Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama.

Osvojio je veliki broj nagrada, a poslednju „Zlatni ćuran za životno delo“ na Danima komedije u Jagodini 2016. godine.

Od njega se putem društvenih mreža oprostio kolega Saša Joksimović.

„Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kada sam te upoznao dragi profesore 1999. na Akademiji u 5tici…. Onaj vrisak ti se dopao, sećam se…. A trebalo je da radimo sad i predstavu… Trebalo je… Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve…. profesore…“, napisao je Joksimović u potresnoj poruci na Instagramu.

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

263 Shares
263 Shares
Share via
Copy link