Svet Vesti

Božija ruka napušta pozornicu: Preminuo legendarni Dijego Armando Maradona

Preminuo je legendarni Dijego Armando Maradona.

Maradona je preminuo od srčanog udara, prenose španski i argentinski mediji.

Argentinski „Klarin“ preneo je da je primljen posle srčanog udara u bolnicu, ali su lekari posle nekoliko minuta konstatovali smrt.

Smatra se jednim od najvećih sportista 20. veka, a u bogatoj karijeri nastupao je za Argentinos Juniors, Boku Juniors, Barselonu, Napoli, Sevilju i Njuels Old Bojs. Za reprezentaciju Argentine, sa kojom je bio svetski prvak, odigrao je 91 meč i postigao 34 gola.

Argenitnac se oporavljao od operacije na mozgu koju je nedavno imao, ali su lekari po okončanju zahvata govorili da je on prošao dobro i da se očekuje pun oporavak fudbalske legende. Spominjao se i Maradonin odlazak u neku od klinika za lečenje bolesti zavisnosti.

Maradona je 2000. godine umalo izgubio život posle srčanog udara izazvanog kokainom, a potom je proveo godine rehabilitacije tokom kojih je često boravio na Kubi. Pet godina posle toga ugrađen mu je bajpas želuca kako bi izgubio na težini, a 2007. godine bio je u bolnici zbog hepatitisa povezanog sa alkoholizmom.

Tokom Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kamere su zabeležile kako je izgubio svest u svečanoj loži tokom meča Argentine i Nigerije.

Maradona je umro u 60. godini života.

Tragična filmska priča najkontroverznijeg fudbalera današnjice

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

72 Shares
Share via
Copy link