Svet

Otišla u Tursku na operaciju želuca pa preminula

šenon bou
Foto: Printscreen

Šenon Bou (28) iz Velike Britanije preminula je tokom procedure mršavljenja koja uključuje stavljanje omče, trake ili prstena oko želuca. Hirurško postavljanje prilagodljive želudačne omče jedna je od hirurških metoda u lečenju gojaznosti.

Želudačni prsten je tako napravljen da treba da ostane oko želuca ceo život. Ipak, neophodno je da se prsten redovno kontroliše.

Ona je, kako piše Dailymail, otišla u Tursku kako bi se operisala, ali medijima nije poznato u kojoj medicinskoj ustanovi je operisana niti kakve komplikacije su dovele do kobnog ishoda, prenosi Telegraf.rs.

Kao i svaka operacija i ta je praćena rizikom od nastanka infekcije, krvarenja ili formiranja krvnih ugrušaka.

Iako je ta hirurška procedura najmanje invazivna u odnosu na ostale, postoji rizik od komplikacija.

Stope komplikacija za operaciju gubitka težine su niske i otprilike samo jedan od 100 ljudi pati od problema nakon te operacije.

Takođe, jedan od 1.000 verovatno neće preživeti proceduru.

Veći rizik za komplikacije su pacijenti koji su stariji, ranije operisani u predelu stomaka ili imaju druge veće zdravstvene probleme.

Prodica te mlade devojke je skrhana bolom, a oglasili su se i njeni brojni prijatelji kao i dečko Ros Stirling koji je poručio: „Mirno spavaj, anđele moj, volim te uvek i zauvek“.

Njeni prijatelji su napisali:

– Šenon je bila jedna od najljubaznijih osoba koju sam poznavao i učinila bi sve za svakoga. Bila je život i duša svake zabave. To je tako tužno. Svima je jako teško da poveruju da ona više nije sa nama. Nije imala nikakvo putno osiguranje i njena porodica će sada morati da plati hiljade funti da je vrati kući. To je poslednja stvar o kojoj bi sada trebalo da brinu. Nemam reči, apsolutno sam slomljen. Život je tako okrutan. Zauvek ćeš biti u našim srcima.

Izvor: Telegraf

Otkriven uzrok smrti mlade glumice, operacija koju je imala pre 10 godina koštala ju je života

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
47 Shares
Share via
Copy link