Poznati

Otkriven uzrok smrti mlade glumice, operacija koju je imala pre 10 godina koštala ju je života

sarlbi-din
Foto: Profimedia

Glumica Šarlbi Din umrla je 29. avgusta ove godine, objavljeni su sada rezultati obdukcije.

Kako piše američki magazin „Pipl“, Šarlbi Din koja je preminula u 32. godini, doživela je komplikaciju koja je povezana sa operacijom iz 2012.

Južnoafrička glumica i manekenka Šarlbi Din (Charlbi Dean), zvezda filma „Trougao tuge“ (Triangle of Sadness) ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme, preminula je iznenada u bilnici u Njujorku, saopštila je pre četiri meseca njena portparolka. Nije se znao uzrok smrti, prenosi Blic Žena.

Predstvanik Odeljenja za medicinska istraživanja u Njujorku izjavio je za „Pipl“ da je do tragedije došlo usled sepse uzrokovane bakterijom.

Sepsa je bila komplikacija asplenije odnosno nedostatka slezine koja joj je uklonjena pre 10 godina.

Sepsu je izazvala bakterija pod nazivom Capnocytophaga. Radi se o veoma retkoj infekciji, ostoje različite vste pomenute bakterije, koje se razvijaju u ustima ljudi i koje su takođe prisutne u ustima pasa i mačaka, prema CDC-u.

Osobe sa autoimunim bolestima i bez slezine naročito su osetljive. Ne zna se da li je ugriz ili bliski kontakt sa životinjom doveo do infekcije.

Šarlbi Din rođena je petog februara 1990. u Kejptaunu u Južnoj Africi, počela je da se bavi manekenstvom sa samo šest godina, a zatim je posle 20. godine započela filmsku karijeru glumći u dva južnoafrička filma „Spud“ 2010. godine i „Spud 2“ 2013, sa Džonom Klisom.

Igrala je i u američkom horor filmu iz 2017. godine „Don’t Sleep“, a naredne godine u filmu „An Interview with God“.

Kultna jugoslovenska glumica preminula je sa samo 40 godina, njena ćerka uspešno korača stopama slavne majke

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link