Koronavirus Novi Sad

MZ u Novom Sadu laže predsednike stanara: Pustite ih na krov, puštaće „Na lepom plavom Dunavu“

Tokom sinoćnjeg protesta „Bukom protiv diktature“ koji je petu noć zaredom održan u Novom Sadu uz buku pištaljki, truba i udaranja u šerpe i lonce, ponovo je upriličen i kontrprotest na kom je organizovana grupa momaka sa krovova zgrada palila baklje i putem razglasa puštala parolu „Hej, hej Đilase, vrati pare lopove“.

Postavlja se pitanje ko je huliganima i na koji način obezbedio izlaz na krov.

Prema navodima predsednika stanara iz jedne zgrade na Bulevaru oslobođenja, poziv da grupi momaka obezbedi izlaz na krov zgrade, dobio je od Mesne zajednice. On se pozivu naivno odazvao, ali nije ni slutio šta će uslediti.

U pismu, kojim obaveštava svoje komšije da je izmanipulisan na najgori mogući način, ovaj Novosađanin kaže da mu je rečeno da će ti momci puštati „Na lepom Plavom Dunavu“ kako bi relaksirali narod tokom policijskog časa.

– Kao predsednik stambene zajednice dobio sam poziv iz Mesne zajednice kojoj pripadamo da obezbedim izlaz na krov i strujno napajanje kako bi se mogli postaviti zvučnici, uz obrazloženje da Grad Novi Sad i Beograd organizuju akciju „relaksacije ljudi u ovim teškim vremenima“ i da će puštati „lake note“ (Na lepom plavom Dunavu i sl.), u trajanju od 5 do 7 minuta od 20.30h u naredna tri dana – objasnio je predsednik stanara iz Novog Sada u svom pismu, dodavši kako je taj poziv doživeo kao lep gest, jer je i prethodnih dana dobijao mnogo zahteva za učešće u raznim humanitarnim i organizacionim akcijama, poput pomoći starim licima, dezinfekcije ulaza i sl.

– Iskreno verujući u dobru nameru ljudi, otključao sam krov i obezbedio strujno napajanje – priznao je on dodajući da mu ni na kraj pameti nije bilo da akcija može da se pretvori u političke svrhe.

– Kada sam čuo šta se zapravo pušta sa razglasa, odmah mi je bilo jasno da sam izmanipulisan na najgori mogući način. Naravno, reagovao sam u skladu sa situacijom i odmah obustavio njihov plan za danas i sutra. Zahvalan sam komšijama koji su takođe reagovali i negodovali i stali na moju stranu, tako da nisam bio sam u odluci da zabranim dalje „aktivnosti“ sa našeg krova – zaključio je ovaj predsendik stanara iz Novog Sada.

Pismo predsednik stanara NS
Foto: FB

Petnaestak mladića koji su na krovovima zgrada u novosadskom Bulevaru Cara Lazara od broja 41 do 43 napravili bakljadu i vatromet u znak „spontane“ podrške Vladi Srbije, policija je legitimisala i pustila ih jer oni, kako je rečeno novinarima, imaju dozvole za kretanje tokom policijskog časa.

27 i više nego dovoljnih razloga zašto BUKA u 20.05

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

703 Shares
703 Shares
Share via
Copy link