Balkan Vesti

Predsednik opštine posetio Austriju i u javnoj kući potrošio 1.560 € sa službene kartice

turcinov
Foto: Youtube/Printscreen/ PIXSELL

Predsednik hrvatske opštine Murter-Kornati Toni Turčinov potrošio je jedne lude prolećne noći u aprilu 2019. godine više od hiljadu evra u jednom austrijskom bordelu.

Kako piše telegram.hr, računi su nastali u periodu između 1:37 i 3:38 ujutro. Radi se o tri računa, dva od 600 evra i jednom od 360 evra, a klub o kojem se radi je legalni bordel. Gosti kluba mogli su da biraju i intimno se druže sa 10 do 15 devojaka u sedam posebnih soba na dva sprata.

Upitan o skandalu Turčinov je rekao da je bio na običnom večernjem druženju u bordelu s gostima i domaćinima i da je slučajno pomešao kartice. Naime, tvrdi da je račun hteo da plati privatnom karticom.

„Moja privatna i službena kartica su na istu banku i u tim večernjim satima došlo je do kiksa zbog koje se izvinjavam svojim građanima”, napisao je u odgovoru tvrdeći da je obeštetio proračun tako da što je privatnom karticom platio troškove noćenja u hotelu za 12 ljudi.

Zanimljivo je da su ti troškovi iznosili tačno 1.560 evra, ali i da su, prema prvom odgovoru, u Austriju putovali samo on, direktorka lokalne turističke zajednice i jedna recepcionerka.

Toni Turčinov, o čijem trošenju budžetskog novca u javnoj kući La Cocotte u Klagenfurtu se danas saznalo, predsednik je opštine Murter-Kornati od juna 2016. godine.

Predsednik ove opštine nije imao puno medijskih istupa. Značajniju pažnju je zadnji put dobio u julu 2019. godine kad je organizovao Kroasan zabavu. Cilj zabave bio je da ukaže na to da je to pecivo na Murteru tri puta skuplje nego u Zagrebu.

– Žalosno je da kad dođe sezona cene u svim prodavnicama skoče za 40 posto. Žalosno je da jedan kroasan dođe u Zagrebu 3 puta manje nego u Murteru (…) Niko se iz države nije setio kako da pomogne ostrvima – ukazivao je tada Turčinov, inače agronom po struci. Pre nego što je postao predsednik, bio je vođa odeljenja hortikulture, Komunalnog poduzeća „Murtela“ iz Murtera. Pre toga je radio u Vrtnom centru Zagreb.

Prema podacima iz imovinske kartice, plata mu je 9.936 kuna neto, odnosno 13.226 bruto. U jeku priče s kroasanima, Turčinov se za portal Šibenik.in požalio i na vlastitu platu.

Kazao je:

– Podelili smo 250 kroasana, a akciju smo pokrenuli jer smo videli da su cene hrane do 40 posto više na ostrvima. Razmišljam kako ljudi prežive ova tri meseca, ja s direktorskom platom i troje dece jedva izađem na kraj – izjavio je pre tri godine. Logično je onda da se zapitamo kako bi s tom platom platio račun u austrijskom bordelu od 1.560 evra, odnosno 11.700 kuna, što je više nego njegova mesečna plata.

Izvor: Telegram, Nova, Srbija danas

Srbin pretio da će zapaliti bečki bordel i tražio pare nazad jer nije ‘završio posao’

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

4.5K Shares
4.5K Shares
Share via
Copy link