Magazin Srbija

Predsednik opštine Nova Varoš slagao da je sebi smanjio platu, nije vratio 300.000€ pa završio na sudu

radosav vasiljević
Foto: Printskrin/YouTube

Predsednik Opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević, je  prošle godine pred kamerama svojim sugrađanima rekao da je svoju platu smanjio za 40 hiljada dinara do kako on kaže, minimalne zakonski propisane plate za njegovu funkciju.

Ovaj podatak je lako proveriti jer su podaci o imovini državnih funkcionera javno dostupni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije. Iz priloženog, predsednik ove Opštine na Jugozapadu Srbije ostvaruje mesečna primanja u visini od 91.187.00 dinara. Vasiljević od imovine poseduje trospratnu kuću od 300 m²,  554 m² poslovnog prostora,  automobil i dva kamiona marke Skanija i Mercedes.

Stanovnici ove Opštine i okolnih sela tvrde da je u Novaoj Varoši zavladala partokratija, da se vlast bahati a novac iz budžeta troši nesavesno i nestručno. Zbog ovakvog stanja je nemoguće zaposliti se, osim ako nisi član partije, iz Nove Varoši se sele čitave porodice a oni koji su ostali ne smeju da dignu glas jer ga niko ne čuje.

-Nažalost, našu opštinu vodi perjanica i nosilac liste na proteklim izborima, konobar, to je stručno zanimanje Radosava Vasiljevića, predsednika opštine, koji  ne može ni svoje kućno domaćinstvo da vodi a ne Novu Varoš- rekla je anonimno za Direktno.rs njihova čitateljka iz Nove Varoši.

 

agencija
Foto: Printskrin/ACAS.rs

 

Ovo nije prvi put da Vasiljević ne zna da prebroji svoje novce.

Viši sud u Kragujevcu je 17. novembra 2020. godine doneo presudu prema kojoj je Rade Vasiljević u obavezi da vrati pozajmljenu sumu koja iznosi 300. 000 evra. Pored toga, Vasiljević mora da isplati i 427.500.00 dinara na ime parničnih troškova ovog postupka.

Za novac koji je aktuelni predsednik Opštine Nova Varoš pozajmio od Slobodana Golubovića iz Kragujevca, Golubović nije tražio nikakvu pisanu garanciju jer su kako stoji u presudi, bili u prijateljskim odnosima i sarađivali ranije.

Vasiljević se na sudu branio da je ugovor i priznanicu za pozajmljeni novac potpisao ali da „nije video šta je potpisao u ugovoru i priznanici“ , odnosno da je mislio da pozajmio iznos od 3.000 evra a ne 300 hiljada evra.

Kako predsednik ove Opštine pobrkao lončiće kada se radi o ovolikoj svoti novca koji je pozajmljivao za sebe, pitanje je ume li da raspolaže novcem iz budžeta? Ili i tamo brka lončiće.

U presudi je dalje navedeno : „da je tuženi lice koje je shodno svojim stručnim i profesionalnim osobinama, položaju i poslovima koje obavlja u konkretnoj situaciji morao da manifestuje pojačan stepen pažnje, u tom smislu da se sa odredbama priloženih isprava doslovno upozna, da iste odredbe pročita, odnosno da odbije potpisivanje ako je na bilo koji način mogao da spozna postojanje bilo kakvih zloupotreba…“

Sa 1000 dinara osnovao firmu za očuvanje fruškogorskih šuma, a od seče masno zaradio

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link