Balkan Magazin

Predsednik komisije za energetiku i neshvaćeni genije ‘objasnio’ novi način naplate struje (VIDEO)

rs
Printscreen

Predsednik Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske Vladislav Vladičić preko noći je postao regionalna zvezda nakon što je ispred televizijske kamere, pravo u mikrofon, građanima Srpske “pojasnio” na koji način će se ubuduće obračunavati računi za električnu energiju.

Možda je Tesla bio Srbin, možda je bio neshvaćeni genije, ali pored ovako blistavih i neshvaćenih umova i vrlo oštre konkurencije očigledno nikako nije mogao da zablista među svojim narodom te je svoju sreću tražio preko Atlantika.

Da to nije uradio, možda ni naša generacija ne bi imala struju, a onda nažalost ne bi imali prilike da uživamo u biserima ljudi koji danas regulišu njeno snabdevanje i naplatu.

„Kako se obračunava? Jednostavno se obračunava, tako da se to podeli sa dva, po 250 jeftine i 250 skuplje do 500, i po 150 manje i 150 više preko 500. Dakle 300 će ući u kategoriju iznad 500 kilovat sati, a do 500, svakako, dva puta 250, daju 500. I tako, svaki odnos potrošnje između manje i veće, ako je odnos 40:60, 30:70, svaki odnos se preračunava po toj formuli“, rekao je Vladičić.

„Alo, ej, oj, ođe ne može tako“: Predsednica parlamenta Srpske voli čašu, mikrofon, tendere i neposrednu komunikaciju

Čitajte Luftiku na Google vestima

14 Shares
Share via
Copy link