Lifestyle

Pratila sam ova uputstva i moj život je postao SAVRŠEN!

Budi pozitivan. Razmišljaj vedro. Ljudi oko tebe su srećni i užurbani. Budi jedan od njih. Svakog dana daj još malo sebe. Sve što radiš – radi do maksimuma. Ali i uživaj usput. Moraš da voliš sve to što radiš.

Ako te posao ne ispunjava – promeni ga! Ako ti je posao nekreativan – promeni ga! Ako je tvoj posao nešto što odudara od tvog dugogodišnjeg sna – promeni ga!
Edukuj se. Nikad ne prestaj da radiš na sebi.

Čovek se uči dok je živ. Prikupljaj informacije. Preskači dva stepenika umesto jednog.
Zdrav doručak je veoma važan. Ne zanemaruj voće. Nemoj da jedeš kasno uveče. Izbaci beli šećer, belo brašno, belu so, beli hleb. Istraži nove zdrave namirnice. Jedi proteine. Nemoj da jedeš ugljene hidrate. I samo nezasićene masti.

Ceđeni sokovi su dozvoljeni. I voda u velikim količinama. Fizička aktivnost i san. Vežbaj i nađi sreću u tome. Spavaj dovoljno svakoga dana. I nađi sreću u tome.
Prestani da pušiš! Prestani da piješ! Zalaži se za zdraviju životnu sredinu.
Budi prijatan. Budi predusretljiv. Budi kulturan. I svakako bez psovanja.
Troši vreme na koristan način. Kulturno se uzdiži. Proširuj vidike. Razgovaraj sa intelektualcima.
Idi u operu. Čitaj ozbiljne knjige.
Niske misli i potrebe suzbij u korenu. Ako ne možeš sam, poseti terapeuta. Radi na sebi i na duhovnom planu. Jačaj racionalni, koriguj emocionalni i sputaj impulsivni deo sebe.

Nastoj da zarađuješ dobro. Novac garantuje samostalnost i slobodu. Budi samostalan. Budi slobodan. Troši pare pametno. Na najnoviju opremu za vežbanje, aroniju i bobice, kurseve za web dizajn i motivacione radionice. Na izlaske sa ljudima od kojih možeš nešto da naučiš u lokalima čiji enterijer podstiče kreativnost. Na proizvode za negu lica i tela.

Budi organizovan. Time management se uči. Poseti workshop za to.

Čini ljude oko sebe srećnijim. Vodi računa o porodici, prijateljima, posvećuj vreme i energiju, ali vodi računa da bude konstantno i jednako. Nikad ne zaboravljaj važne datume. Nikad ne zaboravljaj da odgovoriš na poruku. Nikad ne zaboravljaj sitnice. A ni krupne stvari.

Putuj. Budi tolerantan. Razmišljaj globalno. Otarasi se međa konzervativnog, tradicionalnog i malograđanskog mišljenja. Provodi vreme u prirodi.

Ili nemoj.

Mnogo je uputstava po kojima treba živeti. A život ima tek toliko dana koliko ima. Iskoristi svaki kako god ti misliš da treba. I sledeći put kad ti neko kaže kako treba da živiš/ponašaš se/radiš/razmišljaš, slobodno zanemari racionalni deo i izvuci sve ono najgore iz impulsivnog.

Nevena Jovanović

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link