Ljubimci Novi Sad

Jedna muka manje za vlasnike kućnih ljubimaca u Novom Sadu

Vlasnici kućnih ljibimaca vrlo dobro znaju koliki je posao okupati i osušiti psa u stanu, a zatim temeljno oribati kupatilo. U Novom Sadu postoji mnogo praktičnije i jednostavnije rešenje za tu problematiku.

Sanja Novak je samouslužnu praonicu pasa pod nazivom “Dog Wash Bubble” otvorila u Novom Sadu u avgustu 2014. godine. Ovo je jedina praonica ovog tipa ne samo u gradu, već i u državi, gde vlasnik sam kupa svog psa, iako je moguća doplata uslužnog pranja, ukoliko želite da vam Sanja okupa kucu. Upravo zbog olakšanja posla i truda, praonica sada ima redovne mušterije, te je obiđe oko 500 kuca godišnje.

– Mi smo se prvenstveno fokusirali na srednje i velike pse, mada nam dolaze i mali i dnevno nam dođe u proseku do pet pasa, unazad godinu i po dana- kaže vlasnica perionice za pse, koju sada obilaze pasmine od čivava do azijskih ovčara, pravila nema.

Ova perionica je zanimljiva, jer radi po istom principu po kojem radi i uslužno pranje kola, te tako ima i opcije: dezinfekcija, šamponiranje, šampon protiv buva i krpelja koji je namenjen samo za telo, nikako glavu, regenerator, ispiranje i feniranje. I zaista, dlaka psa, posle kupanja zasija, ali je još veće olakšanje što se za vlasnike tu priča sa kupanjem završava, odnosno nemaju još dodatnih sat vremena posla pranja psa, i ribanje svog kupatila.

Čisto i uredno i vredno tih 500 dinara, jer je psu potrebno kupanje na svaka tri meseca, ukoliko se negde dodatno ne zaprlja, te onda mora češće i svaki veterinar će vam reći da je sve preko toga čisto preterivanje, jer psu mogu da se zakrče znojne žlezde.

Sanja priča da je bila jedna praonica ovog tipa u Beogradu, ali da je u međuvremenu zatvorena, dok u Novom Sadu, za četiri godine, odnosno od prošle, Sanja isplatila ulaganje u mašinu i sada posluje u plusu.

Ona napominje i da nisu svi Novosađani raspoloženi da sami kupaju svoje pse, te su iz tog razloga i i uveli opciju uslužnog kupanja, a zavisno od veličine psa, dužine dlake i stepena zaprljanosti, cena se kreće od 600 do 1500 dinara.

“Dog Wash Bubble” ima saradnju sa pansionom za pse iz Sremskih Karlovaca, te žena koja drži pansion posuđuje svoj auto praonici.

– Imamo u ponudi i opciju da odemo po psa, okupamo ga i vratimo na adresu, tada je cena 1200 dinara za grad, a ukoliko je pas u Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Veterniku onda je cena 1500 dinara – kaže Sanja, a psi koji dolaze u pansion u Karlovcima kod nas se kupaju po nižoj ceni.

Nakon kupanja, a pre sušenja fenom, dobićete i peškire i četke, i opet odabrati opciju samouslužno ili uslužno, od volje vam.

Perionicu pasa i kontakt možete pronaći i na Fejsbuku ili na internet stranici “Dog Wash Bubble” , te zakazati svoj termin i doživeti iskustvo praone za pse u kojoj je kupanjac čist uživanjac.

Ostatak teksta možete pročitati OVDE!

Da li je Kuper najtrapaviji pas na svetu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

11 Shares
Share via
Copy link