Magazin Novi Sad

Prali konja u novosadskoj auto perionici, prizor da ne poveruješ

konj-pranje-klisa
Printscreen/Instagram

U jednoj novosadskoj samouslužnoj auto perionici, na Klisi, ljude je iznenadio nesvakidašnji prizor: nekoliko momaka dovelo je konja i, kao da je u pitanju automobil, oprali su ga i otišli. Životinjama je u ovim letnjim danima potrebno osveženje i kupanje, ali ne vrućom vodom i hemijskim sredstvima koja se inače koriste za tretiranje automobila.

Voda iz „puške“ u perionici izlazi pod veoma visokim pritiskom, tako da može da napravi ozbiljnu štetu i automobilu, da ošteti lak i karoseriju, pa se ne drži previše blizu (nismo sigurni koliki je pritisak u pitanju, komentatori kažu da je oko 120 bara), a šta tek može da uradi nezaštićenoj i hemijski tretiranoj koži jadne životinje pitanje je na koje nemamo odgovor.

U svakom slučaju, ovaj neverovatan prizor momci su ili shvatili kao šalu ili kao jednostavno rešenje, ne znamo samo da li probali “pranje” i na sebi, pa da u isto uključe i voskiranje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Da li će neko prepoznati ko je u pitanju i preduzeti nešto, kao, na primer, podneti prijavu veterinarskoj inspekciji? Teško. Kod nas se ove plemenite i dobroćudne životinje tretiraju najčešće kao “tegleća marva” i ne posvećuje im se dovoljno pažnje, a za ove momke, kao i za neke od komentatora sa Instagrama možemo samo da kažemo: Sramota!

Stravičan prizor u Srbobranu, monstrum ubio i obesio mačke na ulične kablove

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link