Srbija

Žena u Šimanovcima skočila u zapaljenu kuću zbog muža, zajedno otišli u smrt

pozar
Ilustracija

Bračni par Nikodim (87) i njegova supruga Julijana (85) Arsenić nastradali su juče u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući u Šimanovcima kod Pećinaca.

Požar je izbio oko 16 sati u kući Arsenića, a kako piše Kurir, njihova beživotna tela nađena su u kotlarnici.

– Bili smo kući i odjednom smo začuli jake sirene, odmah smo izašli napolje i videli da kulja dim iz kuće Arsenića. Pritrčali smo i videli našu komšinicu koja je bila van sebe – kaže meštanin Šimanovaca, i dodaje:

– Kako smo kasnije čuli, ona je slučajno videla da je požar i pozvala je vatrogasce, a zatim je hrabro uletela u kuću i uspela da izvuče Julijanu.

Sagovornik kaže da je scena bila jeziva, jer baka nije želela da ostavi muža u požaru.

– Komšinica koja je baku izvukla na sigurno, bukvalno je počela da se svađa s njom što je spasila nju, a Nikodim joj je unutra, pa se u sekundi otrgla i ušla u buktinju – kaže potresnim glasom komšija nastradalih Arsenića i nastavlja:

– Baka je ušla unutra i više nije izašla. Mislim da su se oni toliko voleli da je Julijana želela da umru zajedno. Čuli smo da su ih kasnije vatrogasci pronašli jedno pored drugog.

On objašnjava i da za sada nije poznato kako je došlo do požara koji je odneo dvoje ljudi.

– Našli su ih u kotlarnici i sumnjamo da je možda žar izašao iz kamina i jednostavno zapalio neki deo, oni su pokušali da ugase požar, ali nisu uspeli i zapalili su se – kaže komšija i dodaje:

– Bračni par živi sam u kući, a imaju sina jedinca koji živi u gradu, a imaju i troje unučadi. Julijana je bila pokretna i sve je obavljala, dok Nikodim u poslednjih godinu dana nije izlašio iz kuće, jer se slabije kretao i izlazio je samo u dvorište.

Meštani sela kod Pećinaca kažu da je ovaj bračni par ceo život proveo zajedno i da su zajedno otišli u smrt.

– Žao nam je što su ovako otišli, ali ako je njihovom sinu za utehu, otišli su zajedno, jer su inače sve zajedno i radili – kaže jedan od žitelja Šimanovaca.

Istraga je u toku i ona će utvrditi kako je došlo do požara u kom je stradao bračni par Arsenić.

– Beživotna tela odvezena su na obdukciju gde će se utvrditi kako su nastaradali – kaže sagovornik.

Dramatična scena požara u Pančevu, čovek pokušava da pomeri kola dok plamen pada na njega (VIDEO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link