Srbija

Majka dece stradale u požaru u Novom Pazaru saznala da je trudna

novi pazar pozar
Foto: N1

Majka četvoro dece nastradalih u požaru u Novom Pazaru u bolnici je saznala da je trudna. Sa druge strane, operacija njihovog oca odložena je za utorak, jer i dalje nisu pronađeni odgovarajući donori kože.

Nove informacija o stanju supružnika Amre i Abda otkrivene su na sajtu koji je napravila porodica.

„Pregledom je utvrđeno da je trudna, dok je Abdo sada u komi i pati od opekotina na 35 odsto tela, a šanse da preživi su male jer se koža mora ukloniti kako ne bi došlo do komplikacija, ali može ukloniti tek nakon što se njegovo mesto pokrije alternativnom kožom“, navodi se u apelu, prenosi Nova.rs.

Porodica i rođaci stradalih mališana apeluje za pomoć.

„Spasite oca koji je izgubio četvoro dece. Abdu je potrebna donacija kože odmah nakon što je zadobio opekotine na 35 odsto tela“, navodi se na sajtu.

Oni su preko društvenih mreža pozvali sve koji su u situaciji da mu doniraju krv, pošto je u teškom stanju u bolnici.

„Moja četiri nećaka su nastradala u požaru, a moja snaja i rođak su u teškom stanju. Molim vas da nam pomognete i pomolite se za njihovo zdravlje. Abdulrahimovo stanje je zabrinjavajuće i hitno su nam potrebni davaoci kože i krvi u Beogradu“, napisala je rođaka nesrećnog Egipćanina.

Podsećamo, u stravičnom požaru nastadalo je četvoro dece stare od šest meseci do pet godina, a otac i majka su u teškom stanju, sa opekotinama opasnim po život prebačeni u bolnicu. Majka Amra A. ima opekotine na 18 odsto tela.

Nju su doktori prebacili u Beograd, u kliniku „Laza Lazarević“, nakon saznanja šta se dogodilo, kaže rođak porodice.

Otac četvoro mališana živ je goreo dok je pokušavao da spasi svoju decu, tvrde očevici tog strašnog događaja. Nesrećni čovek je preko terase pokušao da uđe u sobu gde su mu bila deca, ali nije uspeo da otvori vrata.

Lekari u novopazarskoj bolnici rekli su da su tela troje dece bila praktično ugljenisana prilikom prijema, dok je četvrto dete davalo znake života, ali su opekotine bile toliko jezive da ni reanimacijom nije moglo biti spašeno.

Komšije te porodice kažu da ne pamte tako veliku tragediju u njihovom kraju.

Izvor: Nova.rs

Stric dece stradale u požaru u Novom Pazaru: “Dolazim u Srbiju da doniram kožu bratu”

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
10 Shares
Share via
Copy link