Srbija

Stric dece stradale u požaru u Novom Pazaru: „Dolazim u Srbiju da doniram kožu bratu“

novi pazar pozar
Foto: N1

Stric stradalih mališana, koji su se ugušili u požaru u Novom Pazaru, rekao je da hitno dolazi u Srbiju iz inostranstva kako bi donirao kožu svom bratu koji je u životnoj opasnosti.

Podsetimo, u stravičnom požaru ugušilo se četvoro dece starosti od šest meseci do pet godina, dok je njihov otac Abudlrahim, egipatskog državljanstva, u teškom stanju.

Majka Amra A. je u stabilnom stanju i van životne opasnosti je.

– On je nažalost još u kritičnom stanju, nesvestan je, odložili su transplantaciju kože za četvrtak, jer donori koji su došli nažalost ne odgovaraju, sada tražimo nove donore. Dolazim sutra u Srbiju i moj brat će takođe doći u narednim danima i nadamo se da ćemo mi donirati kožu – priča potrešeni Ahmed, brat oca stradalih mališana, piše Blic.rs.

Brat od Abdulrahima je zamolio sve ljude da se jave u bolnicu ukoliko su voljni da doniraju kožu.

– Molim sve ljude koji žele da doniraju kožu da se jave, jer je hitno, kako je doktor rekao, ukoliko operaciju odlažemo biće opasnije po mog brata i može se najkasnije desiti u četvrtak. Ukoliko imaju između 18 i 60 godina, nisu hronični bolesnici i želeli bi da pomognu mom mlađem bratu, potrebno je da se urade testovi kako bi se proverilo da je koža odgovarajuća, koji traju oko 30 minuta i da donor nema tetovaže – rekao je Ahmed.

Još uvek nije poznat uzrok požara, a pretpostavlja se da je vatra buknula zbog grejalice. Kako je saopštio MUP, vatra je izbila mnogo ranije pre dojave. Jedno dete je davalo znake života, pokušana je reanimacija, ali nažalost deci nije bilo spasa.

Izvor: Blic.rs

Nezapamćena tragedija u Novom Pazaru, četvoro dece poginulo, otac i majka teško povređeni

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link