Srbija Vesti

Devojčicu teško povređenu u sudaru kamiona i autobusa 10 sati šetali od bolnice do bolnice

sudar kamion i autobus
Foto: Printscreen/ RTS, Tanjug

Bilans nesreće u teškom sudaru autobusa i kamiona 21. maja kod Obrenovca je jedan poginuli i više od 20 povređenih ljudi.

Jedna od njih je i petnaestogodišnja Anđela Glišić. Ona je praktično ostala bez medicinske pomoći – nadležni iz gotovo svih medicinskih ustanova u Beogradu su je „šetali“. Njen otac za medije kaže da je ljut na sistem jer, jednostavno, ne funkcioniše.

– Ja sam ušla na prva vrata u autobus, ali nisam sela tu napred nego ajde da odem pozadi – hvala Bogu da kažem sve se završilo tako kako jeste – započinje svoju priču Anđela Glišić, devojčica koja je povređena u saobraćajnoj nesreći.

Završilo se tako da je ova petnaestogodišnja devojčica zadobila povrede ruke, vrata i leđa. Zato su je iz obrenovačkog doma zdravlja sa roditeljima uputili u Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa.

– Kad smo došli tamo pitali su nas na prijemu – zbog čega ste došli ovde kad je Urgentni centar dežurni? Pa, rekoh, mi smo dobili uput, i pokazali smo uput. Oni su gledali u uput i rekli – ne možemo da vas primimo ovde, vi morate u Urgentni centar – navodi otac povređene devojčice Aleksandar Glišić.

Tu su došli, ali su naišli na „zatvorena“ vrata.

– Majka me zove telefonom i kaže – neće da nas prime ovde, moramo da idemo u Tiršovu, uputili su nas tamo. Ja se onda vratim tu, uzmem njih, dolazimo u Tiršovu sa detetom – oni kažu zbog čega ste došli ovde kad mi nismo dežurni – prepričava otac povređene devojčice.

U Tiršovoj devojčicu, ipak, zadržavaju. Na osnovu pregleda je utvrđeno da treba da joj se stavi medicinska kragna. Zato porodicu vraćaju u Urgentni centar.

– Ajde sad će doktor da pogleda, pogledao je i rekao – ova meka kragna što treba detetu da se stavi, šta ćemo sa tim? Pa kaže – vratite se u Tiršovu. Kad smo došli tamo oni kažu – mi to ne možemo, nema ovde nikoga, svi su otišli kući, idite u Urgentni centar – nastavlja da prepričava agoniju otac povređene devojčice.

Tamo devojčicu opet nisu primili. Ali su imali vremena da roditeljima kažu zbog čega ne mogu da joj stave kragnu.

– Pošto ima 15 godina, ne možemo da joj ukažemo pomoć, ne možemo da joj stavimo tu kragnu, da ima 16 godina mi bismo to uradili. I mi onda iz Urgentnog centra ne znamo gde dalje da idemo – objašnjava otac.

Odlučilii su da se vrate u Obrenovac. U lokalnom domu zdravlja dobijaju novi uput. Sada odlaze u Instutut za majku i dete.

– Kad smo ušli kod doktorke u ambulantu broj tri, rekli smo da smo došli zbog kragne jer su nas tu uputili. Ona nam je rekla da misli da to kod njih tu nema, kaže – sad ću da proverim. Posle nekog trenutka se vratila i kaže nam – mi to ovde nemamo. Pitam gde sad da idemo, a ona odgovara – ne znam – nastavlja da opisuje otac.

Zbog tog „ne znam“ roditelji zovu lokalni dom zdravlja, odakle im kažu da idu na Banjicu.

Međutim, i odatle su ih vratili, jer nisu dežurni. Roditelji sa povređenom ćerkom ponovo kreću put Obrenovca.

– Javljali su nam se ljudi koji su hteli na neki način da nam pomognu, da li neko nekog zna da negde urgira i onda su nam rekli – javite se u hitnu pomoć u Obrenovcu, tu će detetu da stave kragnu. Kada smo došli, oni su tu nešto improvizovali i kažu – može i to da posluži – navodi otac povređene devojčice.

Posle gotovo 10 sati, povređena devojčica je dobila improvizovanu kragnu.

Izvor: N1

Klinika za endokrinologiju u Bg izgleda jezivo, memla pojela zidove, iz vrata vire ekseri (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link