Magazin Svet

Hrabra Tora iz RS prilikom spasavanja devojčice pod ruševinama povredila šapicu (FOTO)

Pas tora
Foto: Twitter / tzustra

Spasilački timovi iz čitavog sveta i dalje neumorno pretražuju ruševine na jugoistoku Turske u potrazi za preživelima, iako je sve manje nade kako vreme ističe, a katastrofalni zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju zasad je odneo više od 41.000 života.

Baš poput Zigija, hrabrog psa koji predvodi novosadski spasilački tim, tako i ekipe iz drugih delova sveta imaju pse tragače, a neki od njih su dali svoj život u pokušaju da spasu ljude, poput meksičkog heroja Protea.

Ništa manje zalaganja da pomogne unesrećenim ljudima nije pokazala ni Tora, potražni pas Civilne zaštite Republike Srpske, koja je u jednoj od akcija traganja i spašavanja povredila svoju šapicu, a tom prilikom je pronašla živu devojčicu.

Na sreću, povreda nije opasna, i Tora će uskoro opet biti u akciji, što je sjajna vest za momke iz Srpske, ali i za unesrećene na terenu, piše portal Srpska Info.

“Ovo je Tora. Još jedan naš potražni pas. U jučerašnjem spasavanju žive devojčice pod ruševinama, Tora je tačno markirala gde treba probijati!

Nažalost, tako je povredila šapu, ali bila je kod veterinara i od sutra će opet biti u akciji! Tora je deo tima CZRS”, objavio je na Tviteru novinar iz BiH, Zahir Žustra, koji izveštava iz zemljotresom pogođenih područja.

Izvor: Srpska info

Upoznajte Zigija, hrabrog psa koji sa vatrogascima iz NS spasava ljude iz ruševina u Turskoj

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
174 Shares
174 Shares
Share via
Copy link