Magazin Poznati

Više nisu sa nama, a ove fotografije su poslednje sećanje na njih

Slavne ličnosti nastavljaju da žive i posle smrti, najčešće kroz svoja dela. Iznenadni i neočekivani odlasci poznatih mnoge šokiraju. Za njima ostaju poslednje fotografije kao sećanja na velikane, a ovo su samo neke od njih – prenosi Noizz.

Robin Vilijams

robin vilijams

Fotografija Robina Vilijamsa sa njegovom majmunicom Kristal je postavljena na njegovom Instagramu za glumčev rođendan, 20 dana pre smrti. Vilijamsu je pogrešno postavljena dijagnoza Parkinsonove bolesti, a zapravo je bolovao od vrste demencije koja je nekoliko dana pre smrti izazvala ozbiljnu paranoju. Obesio se u 63. godini.

Nikola Tesla

Nikola Tesla

Ovo je poslednja fotografija Nikole Tesle za koju se zna. Preminuo je sedmog januara 1943. sam, u oronuloj hotelskoj sobi u centru Njujorka. I pored prodaje patenata u oblasti naizmeničnih struja, Tesla umire siromašan i u dugovima.

Džon Lenon

Dzon Lenon

Čovek koji je ubio Džona Lenona, Mark Dejvid Čepmen je četiri sata pre ubistva tražio autograf od zvezde „Bitlsa“ (slika iznad). Pošto mu je potpisao album, Lenon ga je pitao: „Da li je to sve što želiš'“, a Čepmen se nasmešio i klimnuo glavom. Posle četiri sata dok se Lenon iz studija vraćao kući, Čepmen je kleknuo na jedno koleno i ispalio pet metaka u Lenonova leđa iz neposredne blizine.

Džejms Din

Dzejms Din

Ova fotografija Džejmsa Dina na benzinskoj pumpi je napravljena na dan njegove smrti. Din je bio ostrašćeni vozač i obožavao je trkačke automobile. Poginuo je pošto je 30. septembra 1955. imao sobraćajku u Porcheu s fotografije. Zanimljivo je da je kada se upoznao sa britanskim glumcem Alekom Ginisom zamolio kolegu da mu pogleda auto. Ginis je rekao Dinu: „Ako uđeš u ta kola, naći će te mrtvog u njima, u isto vreme sledeće nedelje.“ To se desilo 23. septembra, sedam dana pre Dinove smrti.

Pol Voker

Pol Voker

Fotografija je snimljena dok je Voker napuštao humanitarni događaj. Samo 15 minuta kasnije je poginuo. Crveni Porche koji je vozio Rodžer Rodas se zakucao u stub, zapalio se i oba muškarca su poginula. Istraga je pokazala da je Rodas vozio od 130 do 150 km/h, a primarni razlog udesa su bile dotrajale gume.

Vitni Hjuston

Vitni Hjuston

Slika Vitni Hjuston dva dana pre smrti. 11. februara 2012. ona je pronađena u besvesnom stanju u apartmanu 434 u hotelu Beverly Hilton. Ležala je potpopljena u kadi. U organizmu je imala veliku dozu prepisanih i neprepisanih lekova iako je njena smrt proglašena slučajnim davljenjen. Preminula je u 48. godini.

Lejdi Dajana

Lejdi Dajana

Poslednjeg dana avgusta 1997. Dajana je imala fatalnu saobraćajku u tunelu Pont de l’Alma u Parizu. Na fotografiji je automobil koji se velikom brzinom udaljava od hotela Ritz oko 12:20. Dajana se okreće i gleda paparace koji ih prate. Samo nekoliko sekundi pošto je ova slika nastala auto je ušao u tunel u kom je vozač izgubio kontrolu i udario u stub. Dajana je teško povređena, a kasnije u toku dana je umrla u bolnici.

Benazir Buto

Benazir Buto

Prva žena na čelu jedne postkolonijalne muslimanske države. Bila je kćerka bivšeg premijera i predsednika Pakistana Zulfikara Ali Butoa. Benazir Buto je izabrana za premijerku Pakistana 1988. ali ju je nakon 20 meseci uz podršku vojske smenio predsednik, Gulam Išak Kan, iskoristivši Osmi amandman ustava da raspusti parlament i raspiše nove izbore.

Ponovo je izabrana 1993. ali ju je tri godine kasnije razrešio tadašnji predsednik Faruk Legari, usled raznih korupcionih skandala. Godine 2006. na zahtev vlade Pakistana Interpol je izdao nalog za hapšenje nje i njenog muža. Benazir Buto je imala dvojno državljanstvo, pakistansko i britansko.

U oktobru 2007. pakistanske vlasti su povukle optužbe protiv Benazir Buto, i ona se 18. oktobra vratila u Pakistan. Već sutradan su u Karačiju na mitingu dobrodošlice povodom njenog povratka postavljene dve bombe koje su usmrtile preko stotinu ljudi. Buto nije povređena u napadu. Dana 27. decembra izveden je drugi atentat na skupu u Ravalpindiju i ovaj put atentator je uspeo da smrtno rani Benazir Buto tokom pucnjave. Umrla je istog dana u bolnici u Ravalpindiju.

Sofija Loren ima 84 godine, a na izgledu mogu da joj pozavide i 6 decenija mlađe

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

250 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap