Balkan Magazin

Poruka hrvatske novinarke snažno odjeknula: Rat je zlo, nema pobjednika ni pobednika

ivana-tomic
Foto: Instagram

Objava o ratu i opraštanju hrvatske novinarke Ivane Tomić koja radi na N1 televiziji izazvala je snažne i oprečne reakcije. Ivana je objavu na Tviteru napisala koristeći hrvatske i srpske reči za iste pojmove, a pozitivnih i negativnih reakcija ne nedostaje.

„I za jedne i za druge, sjetite/setite se – rat je zlo, a pobjednika/pobednika nema. Neprijatelj je zajednički, a to je zločinačka politika. Samo oprost i isprika/ izvinjenje mogu iscijeliti/izlečiti srca. Pobjeda/Pobeda će značiti kada se u tišini duboko naklonimo svim žrtvama!“,napisala je.

No mnogi ne misle da je poruka mira dobrodošla danas, pa su novinarku počeli napadati u komentarima.

„Još jedan pokušaj izjednačavanja krivice putem takozvanog opraštanja tipa ko nas bre zavadi“, „Ivana/Jovana“, „Predlažem da se ova duboka i dalekosežna misao prevede na ukrajinski i da se podeli zatočenim braniteljima Azovstala“, „Sramota za jednu Hercegovku“, pišu u komentarima, prenosi index.hr.

Ipak, mnogi dele stav novinarke.

„Hrabro i ohrabrujuće. Respekt i naklon“, „Jedan od retkih normalnih tviteva u ovom ludilu“, „Točno, rat je zlo i nema pobjednika“, pišu Srbi i Hrvati u komentarima.

Izvor: index.hr

Čitali smo komentare Hrvata na idiotsku izjavu novosadskog gradonačelnika, ljudima je stvarno dosta mržnje

OGLAS

42 Shares
Share via
Copy link