Balkan Magazin

Policajci pomogli ženi koja se porađa, otac zapomagao iz kola: 9 minuta kasnije rodila se Sofija

hrvatska policija

Ključne životne situacije ponekad se dese u trenucima najvećeg haosa, a ono što je trebalo da bude povod za slavlje brzo se pretvori u stres i brigu da li će sve proći baš onako kako treba.

Tako je jedan otac, dok je vozio ženu na porođaj, ostao zaglavljen usred saobraćajne gužve, srećom, Ante Marić i Marko Faltak, policajci Službe temeljne policije Direkcije policije, patrolirajući zagrebačkim saobraćajnicama, dolaskom do semafora, uočili su pravu dramu i uzbuđenost u vozilu u susednoj traci.

– Žena mi se porađa! Pomozite nam, na putu smo za bolnicu, a gužva je! – uzviknuo je Perica Vidović policajcima iz susednog vozila dok im je mahao da otvore prozor.

Bilo je to vreme klasične jutarnje vreve i gradske gužve u punom jeku, a gusta kiša koja se stručila nad metropolu, porodici Vidović odlučila je dodatno da oteža situaciju pa samim time i dolazak na svet njihove pete ćerke.

Uvek u službi građana, Marić i Faltak uzeli su stvar u svoje ruke – na službenom policijskom vozilu uključili su svetlosne i zvučne signale te krenuli da se probijaju kroz gužvu samo s jednim ciljem – da što pre Vidovići stignu do bolnice.

A, kako su policajci i sami očevi pa su ujedno svesni da je svaki minut dragocen, morali su da vode računa i o bezbednosti putnika u vozilu iza sebe, kao i svih ostalih učesnika u saobraćaju koji su bili u okolini.

– Dok smo se probijali, već smo razgovarali šta ćemo ako ne stignemo na vreme. Nije uopšte bilo upitno, pomogli bismo i pri porođaju, nekako bismo to uz pomoć Hitne obavili – uz smeh je prepričao policajac Ante Marić.

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu uzbuđeni Vidović je doslovno iskočio iz vozila i počeo da viče: „Pomoć! Žena mi se porađa!“.

Bilo je to dovoljno da medicinska sestra istrči iz zgrade, trudnicu stavi u kolica i uveze u bolnicu, a uprkos opštoj panici i emocijama koje su ga preplavile, Vidović nije zaboravio da se zahvali policajcima na pomoći.

Policajci su se vratili svojim redovnim zadacima, ali već u popodnevnim satima Marić je nazvao bolnicu kako bi se raspitao o situaciji.

Saznao je da je s porođajem sve prošlo u redu i da su Vidovići imali veliku sreću jer su pred bolnicu stigli u 10.20 sati a samo devet minuta kasnije, u 10.29, na svet je stigla devojčica.

– Puno sam proživeo u praksi za svojih 15 godina službe. Nakupi se svačega, i lepog i ružnog, ali ovakvi trenuci ti daju podsticaj i osećaj zadovoljstva zbog onog čime se baviš“ – zaključio je policajac Marić koji nije krio zadovoljstvo i euforiju podvigom koji su on i kolega Faltak ostvarili.

Kasnije tog dana Marića je nazvao ponosni otac kako bi im se još jednom od srca zahvalio na pomoći.

– Ovo nam je peta ćerka. Žena već ima iskustva i znala je da je porođaj blizu, a na putu gužva. Već sam gledao nazad na sedište gde bih je stavio i sam porodio ako bude trebalo, a onda je žena videla policijsko vozilo. Pravo je čudo što smo na njih naleteli jer ne želim ni da zamislim šta bi bilo da nismo – ispričao je srećni otac.

Izvor: Jutarnji.hr

Rođene najstarije bebe na svetu, začete pre 30 godina (FOTO)

9 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap