Beograd Koronavirus

Tone nam ‘svemirski brod’! Poplavljena nova kovid bolnica u Batajnici

Prema videu koji je jutros objavljen na Tviteru, a koji je objavio Ljubomir Šubara, nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju, nova kovid bolnica u Batajnici, nalazi se u katastrofalnom stanju zbog, kako je napisao Šubara, hidrantske mreže koja je popustila i poplavila veliki deo prostorija.

Kako N1 saznaje, sinoć je u kovid bolnici u Batajnici pukla hidrantna cev u administrativnom delu objekta.

Izvori N1 tvrde da ni pacijenti, ni osoblje, niti oprema nisu bili ugroženi.

Kvar je saniran tokom noći.

Kako se na snimku vidi – voda iz napukle cevi lije na sve strane. U poplavljenim prostorijama voda se ne zaustavlja i dostigla je visinu iznad članka.

“Svemirski brod”, kako su predstavnici vlasti nazivali novu kovid bolnicu u Batajnici, ispostavilo se, više liči na neispravnu podmornicu iz koje na sve strane curi voda i samo što ne “eksplodira”, piše Nova.rs.

Predstavnici vlasti, uključujući i sam državni vrh – premijerku Anu Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića, govorili su o ovoj bolnici kao o “svemirskom brodu” srpskog zdravstvenog sistema.

“Uradili smo za četiri meseca što nije urađeno za 40 godina. Otvaramo novu, prelepu bolnicu, i u poređenju sa najvećim brojem naših bolnica, ova bolnica jeste svemirski brod. Dobijamo je u najtežem mogućem trenutku, kada već danima imamo ogroman broj novozaraženih”, rekla je Brnabić prilikom otvaranja kovid bolnice početkom decembra.

Nakon svečanog otvaranja, kojem je prisustvovao i ministar Zlatibor Lončar, advokat Vladimir Gajić je među prvima objavio kako izgleda unutrašnjost objekta, piše Nova.rs.

Problemi u vezi sa “svemirskim brodom” su već tada krenuli. Navodilo se da bolnica nije u potpunosti završena, a da je krenula sa radom, kao i da oprema koja se tamo koristi nije ispravna. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić takve navode je oštro demantovao, kritikujući svoje političke protivnike.

Vučić je svojevremeno, takođe, odbacio kritike da “ne valjaju ruski respiratori, koji su instalirani u Batajnici”, te je dodao da su mu rekli da je reč o odličnim aparatima.

Kako je ranije pisao “Danas”, za izgradnju ovog objekta koji može da primi oko hiljadu pacijenata, u 18.000 kvadrata na Batajničkom drumu, u okviru Vojnog kompleksa Zemun ekonomija, utrošeno je nešto više od četiri milijarde dinara ili oko 35 miliona evra – po kvadratu 2.000 evra.

Za ovu bolnicu i drugu, manju koja se gradila u Kruševcu, prema rečima Vučića, a navodima “Danasa”, biće izdvojeno još oko dve milijarde dinara ili 17 do 18 miliona evra za opremanje, pa će ove dve investicije državnu kasu koštati ukupno oko 70 miliona evra.

Vučić dobio tortu u obliku kovid bolnice

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
164 Shares
164 Shares
Share via
Copy link