Izbori 2020

SNS u Šapcu osvojio preko 50% glasova, Zelenović najavljuje novo ponavljanje

Lista Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ u Šapcu je osvojila više od 50 odsto glasova na na biračkim mestima na kojima su ponovljeni lokalni izbori.

Nebojša Zelenović, nosilac liste „Šabac je naš“ i aktuelni gradonačelnik Šapca, na konferenciji za novinare prethodne večeri, rekao je da će tražiti poništavanje izbora na svih 27 mesta na kojima se juče glasalo na ponovljenim lokalnim izborima.

„Zbog svih neregularnosti koje su se desile tokom izbornog dana, zbog svih primedbi, a prema informacijama koje imam, na svim biračkim mestima, unete su ozbiljne primedbe na zapisnik“, naveo je Zelenović, a preneo 021.

Izbore u Šapcu komentarisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je ocenio da je u Šapcu pobedila demokratija.

„Oni će pokušati da kažu da se izbori ponove još jednom. Mogu da ih ponavljaju sto puta, ali sto puta će rezultat biti isti“, rekao je na pitanje za izbore u Šapcu, koji su ponovljeni na 27 izbornih mesta.

Vučić je ukazao da su pokušali na razne načine da izdejstvuju pobedu, navodeći da su sipali i neke supstance članovima izbornog odbora iz SNS kako bi bili primorani da napuste izborno mesto.

„Mislim da Tanja Fajon može da bude zadovoljna jer su sloboda i demokratija pobedile, i još će ubedljivije sloboda i demokratija pobeđivati“, poručio je on.

Dva imena koja se sve češće pominju kao novi lideri posrnule srpske opozicije

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

54 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap