Magazin Novi Sad

Kulen, kobaja i slaninica, pa na put: Poljoprivrednici doručkovali pred zgradom Pokrajinskom vlade

doručak pred banovinom
Foto: Moj Novi Sad

Poljoprivrednici koji od početka sedmice protestuju u Novom Sadu, nezadovoljni odnosom Vlade i Ministarstva poljoprivrede prema njihovim zahtevima, prenoćili su pred zgradom Pokrajinske vlade, a jutros na tom mestu izneli i bogatu trpezu, prenosi portal Moj Novi Sad.

doručak pred banovinom 2
Foto: Moj Novi Sad

Kako se na fotografijama može videti, na njihovim stolovima našli su se slanina, kobasica i kulen, paradajz i ljuta papričica, ali i slatki zalogaj – vanilice koje su pravile “Mame Kisačanke”.

“Prvo fruštuk, ondak na put”, jedan je od šaljivih komentara ispod objavljenih fotografija.

Podsetimo, poljoprivrednici koji su u utorak 9.8. blokirali Bulevar Mihajla Pupina ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu, ostavili su poljoprivrednu mehanizaciju sa transparentima ispred Veća i tamo i prenoćili, budući da odgovor koji su tada dobili nije bio zadovoljavajuć.

Oni traže ukidanje zabrane na izvoz svih primarnih poljoprivrednih proizvoda, subvencije za nabavku veštačkog đubriva i da mogu da natoče 100 litara dizela bez plaćanja akcize.

Protest poljoprivrednika šrirom Srbije: Plaćamo najskuplje gorivo u Evropi

Sandra Žigić

Lingvistkinja bačena u novinarsku vatru. Zaljubljenica u umetnost, mediteranske gradiće i kulinarstvo. Reči i začine biram pažljivo

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

136 Shares
136 Shares
Share via
Copy link