Magazin Srbija

Poljoprivrednici sa blokada dobijaju jezive pretnje: „Preći ću bagerom preko tebe“

poljoprivednici-blokada
Foto: Nova.rs

Sinoć je posebno bilo napeto za poljoprivrednike. Posle slučaja Jovana Jovanova iz Bavaništa, preteće pozive dobili su i kikindski paori. Nepotvrđena je informacije da je bilo oko 300 njih iz Severnog Banata koji su doživeli ovakvu neprijatnost.

– Tri puta su me zvali, prvi put je bilo, je l’ sam ja taj koji je glavni, je l’ ja isteravam traktore i blokiram puteve, a on će doći sutra sa bagerom i bagerom će preći preko mene, psovao mi oca, majku i vređao porodicu. Drugi i treći poziv sam snimio, gde su rekli da su ispred kapije, da izađem napolje, onda da smirim ljude da odustanu od toga da u budućnosti ne bi imao problema ni ja ni moja porodica – otkrio je za Agroklub Radomir Krnić iz Kikinde, koji je ova dva snimka poziva bez identifikacije predao policiji, a koji će biti predati tužilaštvu.

– Kada sam uporedio sa ostalim kolegama, uglavnom se svi slažu da je isto lice zvalo. Zvani su i oni koji nisu članovi naše vajber grupe i koji su tek pre par godina došli iz Beograda tu da žive, čak oba bračna para. Juče sam išao do gradonačelnika sa još nekoliko poljoprivrednika koji su dobili pretnje, gde je sekretarica uzela broj telefona, ali do sada me nije pozvao-  kaže kikindski poljoprivrednik koji će zajedno sa svojim kolegama da krene u okupljanje od pola 11.

Blokade na pola sata

Protesti se nastavljaju, ali radikalnije. Poljoprivrednici okupljeni na svojim punktovima blokiraće saobraćaj.

– Neki ljudi su bili kući, odmorili, neki su dežurali ovde, sad se menjamo. U 11h blokiramo kružni prelaz na izlazu iz Novog Sada, na putu prema Kaću, zatim u 13h, pa u 15h na po pola sata. Ostali će pratiti – rekao je za Agroklub Goran Filipović koji je ispred Rafinerije Novi Sad.

Kiša pada, ali vremenske prilike su povoljne, jer to znači da će se demonstranti okupiti u većem broju. U Šumadiji na petlji kod Batočine, traktori se „ređaju“.

– Ima nas trenutno 20 i nešto traktora. Kod nas će biti ista satnica blokada. Juče nas je milicija legitimisala na dva sata, kako koja patrola se promeni, tako nas legitimišu – rekao je Agroklub Nebojša Milosavljević iz Rače.

Nešto drugačiji raspored ima Udruženje „Stig“ iz Braničeva koje danas u 12h kreće sa blokadom na Đerdapskoj magistrali.

– Krećemo u podne sa blokadom od sat vremena – kaže Nedeljko Savić ispred požarevačkog udruženja.

Naprednjaci se redom izvinjavali poljoprivredniku kom su blokirali kuću (VIDEO)

Izvor: Nova.rs.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link