Srbija Vesti

Policija će snimati učesnike blokada i protesta protiv Rio Tinta

Foto: Ekološki ustanak

Policija je danas (7. januar) najavila da će snimati učesnike protesta protiv Rio Tinta koji su zakazani za subotu, 8. januara.

Kako je MUP naveo u saopštenju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike javnih okupljanja najavljenih za subotu.

„U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike javnih okupljanja koja će biti održana 8. januara 2022. godine na teritoriji Republike Srbije“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Podsetimo, Savez ekoloških organizacija Srbije najavio je za subotu, 8. januar, nove blokade puteva u znak protesta zbog iskopavanja litijuma i projekta „Jadar“ kompanije Rio Tinto. Okupljanje na blokadama počinje oko 13 sati, a za sada je poznato nekoliko lokacija.

Građani će puteve blokirati kod Novog Sada, Užica, Preljine, Vrbasa, blokada će biti organizovana i na raskrsnici Šepačkog i Zaobilaznog puta. Blokade su najavljene i u Beogradu, a biće precizirana lokacija, za sada se pominje izlazak na autoput kod Sava centra.

Izvor: Nova

Srbija sutra ponovo staje, Novi Sad blokira autoput

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

84 Shares
Share via
Copy link