Lifestyle

Pogrešni razlozi za stupanje u brak

Iz godine u godinu raste broj razvoda, a razlog tome treba tražiti u činjenici da se veliki broj ljudi odluči na brak zbog pogrešnih razloga. Zato, pre nego što odlučite da stanete na ludi kamen dobro razmislite. Ovo su najčešći pogrešni razlozi za stupanje u brak.

Ispunjavate želju roditeljima

Oni će se osećati bolje kada budu znali da neko brine o vama. Međutim, pravi razlog je taj što žele unučad. Ipak, ukoliko vi niste spremni, ne treba ni da zalazite u te vode samo zbog njihove želje. Slušajte sebe.

Trudnoća

Mnogima je razlog za venčanje trudnoća. To je pogrešan razlog, jer ta trudnoća očigledno nije bila planirana. Zato, osim nove uloge kao majke, dobićete i novu ulogu supruge. Da li zaista to želite?

Tražite oca deci

Prirodno je da samohrane majke žele da im deca odrastaju uz dva roditelja. Verujte, vi ste deci potpuno dovoljni dok ne naiđe onaj pravi.

Dugo ste u vezi

Imate momka i dobro vam je s njim. Već ste dugo u vezi i želite nešto da promenite. Ne ulazite u brak ukoliko vam srce govori suprotno. Promena koju možete da načinite je zajednički život, naravno, ukoliko vi to želite.

Brak iz interesa

Grcate u dugovima, pa ste odlučili da se udate za partnera koji će vam pomoći da se izvučete iz finansijskih problema. Zapitajte se – ima li sopstvena sreća cenu?

Želite da se odselite od roditelja

Brak nije razlog za beg iz roditeljskog gnezda. Ukoliko više ne možete da živite sa roditeljima, pre pronađite cimera ili cimerku i odselite se.

Pritisak okoline

Svaka mlada osoba dođe u životnu fazu kada je društvo i bližnji pritiskaju na brak. Ne obazirite se na pritiske. Dovoljno ste veliki da možete sami da odlučite kada ćete se venčati.

Brak zbog karijere

U određenim poslovnim okruženjima bolje ćete proći kao udata, porodična žena? Ne nasedajte na te priče.

Svi su već u braku

Vaši prijatelji i poznanici su već ušli u bračne vode i sada se osećate kao da više ne pripadate njihovom svetu. Ne popuštajte pod pritiscima. Neka stvari idu svojim tokom i ljubav će vas pronaći kada za to dođe vreme.

Venčanje iz snova

Oduvek ste maštali o svojoj venčanici i venčanju kao iz bajke. Iz sna ćete se probuditi i izaći iz bajke čim uvidite da ste u zajednici u kojoj nema ljubavi.

Želite dete

Istina je da tradicija nalaže redosled, prvo ljubav, pa brak, pa dete. Razmislite jeste li zaista tradicionalan tip? Razmislite o tome ko treba da slaže redosled vašeg života? Vi sami, naravno.

Pet istina o braku koje morate da znate

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link