Magazin Srbija

Podržao Vidojkovića, tvitnuo nešto o Vučiću i stigla BIA da ga prebije

konstantin-katic

Konstantina Katića, radnika na aerodromu Nikola Tesla, u nedelju su pretukla trojica pripadnika Bezbednosno informativne agencije (BIA), uz pretnje da će mu uništiti život i da više nikada neće videti svoje dete.

Prema navodima njegovih advokata, Konstantina Katića su pripadnici BIA u nedelju brutalno pretukli zbog tvita u kome on navodno podržava stav autora podcasta Nova.rs “Dobar loš zao” Marka Vidojkovića o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Agenti BIA su odmah, nakon što je Katić zatražio advokata, počeli da ga tuku – opisuje Katićev pravni zastupnik za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, Konstantina Katića su pripadnici BIA četiri sata držali zatvorenog u aerodromskim prostorijama, gde su ga maltretirali i terali da kleči tri i po sata. Sa povredama je bio u Urgentnom centru.

– Neko je na Tviteru pozvao da i ostali korisnici opsuju predsednika države i oni su tražili od njega da prizna da je on autor. Oni nisu imali razloga da postupaju, jer sadržaj te objave ne ugrožava bezbednost predsednika države – navodi Lakić i dodaje da su agenti BIA obećavali Katiću da će mu, u slučaju da prizna, život biti lagodan.

Usledile su jezive pretnje.

– Rekli su mu da će dobiti posao i da će mu biti rešeni određeni finansijski problemi. Bilo je tu i pretnji, pa su mu tako rekli, u slučaju da ne prizna, da će mu se ‘us**ati u život’ i da neće više nikada videti svoje dete. Što implicira da su spremni na to da ubiju njegovo dete – podvlači Lakić.

Nedavna poruka Marka Vidojkovića, upućena predsedniku države, Aleksandru Vučiću, tokom emitovanja podcasta “Dobar loš zao” pretvorila se u aferu “Psovanje majke” i poprimila je tolike dimenzije da se čak i poistovećuje sa narušavanjem državnog poretka, gde su oni koji su podržali Vidojkovićev stav došli pod lupu BIA.

Sam Vidojković kaže da misli da se „njegova porodica i on nalaze u neposrednoj životnoj opasnosti“, zbog pretnji koje su mu upućene nakon što je u svojoj emisiji opsovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ipak, ovo nije prvi put da se nalazi na meti napada izrežiranih od strane režima, dodavši da je aktuelna vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem dovela do toga da „građani žive u koncentracionom logoru, a ne državi“.

On navodi da se na meti napada uglavnom nalaze oni koji se osmele da kažu stvari koje ne odgovaraju aktuelnom režimu, nakon čega „sledi kampanja čiji je kraj nepoznat“.

Tekst u celosti pročitajte na portalu Nova.rs.

Apotekarka kritikovala vlast na Fejsbuku, naprednjaci joj nameštaju otkaz

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

186 Shares
186 Shares
Share via
Copy link