Beograd Vesti

Policajac i njegova supruga Dušica iz BIA, radili za Belivuka i Zvicera

Danas je odjeknula vest o hapšenju bračnog para u uniformi zbog šverca kokaina.

Reč je o službeniku Uprave kriminalističke policije Danijelu J. (41) i njegovoj supruzi Dušici J. (39), koja radi u BIA.

Oni se dovode u vezu sa odbeglim policajcem iz Crne Gore Ljubomirom Milovićem i Radojem Zvicerom, saznaje Kurir.

Inače, Milović je postao poznat javnosti kada je portal libertas.me objavio fotografiju na kojoj je sa kolegom Petrom Lazovićem, koji je nedavno uhapšenu Crnoj Gori kao član “kavačkog klana”, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i Radojem Zvicerom.

– Sumnja se da je uhapšeni pračni par, kao i bivši policijski službenik Milivoj K. blisko sarađivao sa “kavačkim klanom” i Radojem Zvicerom. Operativni podaci ukazuju da su određene podatke u policiji i BIA proveravali i za Veljka Belivuka – otkriva izvor Kurira.

Belivuk je, podsetimo, uhapšen u februaru prošle godine i navodno je blisko sarađivao sa Zvicerom, za kojim je u međuvremenu raspisana poternica. Podsetimo, osim Danijela J., Dušice J., Milivoja K., uhapšen je i Ž. F. (34) iz Aranđelovca. Oni se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Novac stečen prodajom kokaina transportovali su iz Evropske unije u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

– Osumnjičeni Danijel J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe. On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću kolicinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije – saopšteno je iz policije.

Njegova supruga, pripadnica BIA, sumnjiči se da je zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala je podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove kriminalne grupe.

Sumnja se da je Miliovoje K. učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, prikupljanju novca od prodate opojne droge, ali i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru. Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore.

– Osumnjičeni Ž.F. je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru – potvrđeno je iz MUP-a.

Izvor: Kurir

Srpski MUP nabavlja program koji će nam prepoznavati lica i fizički nas pratiti

Čitajte Luftiku na Google vestima

oznake

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

62 Shares
Share via
Copy link